Egipt: Creştinii în doliu după masacru
Adăugată de danielnotar in 15/10/2011, citită de 1.560 ori
Autor: Posted by: Daniel Ioan Notar, Categorie: Anunțuri

Servicii funerare au fost ţinute în 10 octombrie în Cairo pentru o parte din victimele din urma unui atac militar împotriva unui grup de creştini protestanţi lăsând consecinţe grave: 26 de morţi şi sute de răniţi. Atacul a început în după-amiaza din 9 octombrie când protestatarii creştini mărşăluind prin Cairo au început să fie fugăriţi cu pietre şi alte proiectile lângă un pasaj care trece prin centrul oraşului.

Pe când protestatarii au reuşit să facă o radiofuziune pe clădirea cunoscută sub numele Maspero Building, armata a început să tragă în mulţime, lucru care a declanşat o dezordine, în special pe autostradă. Mai târziu în aceeaşi seară a fost raportată o violenţă sporadică împotriva întreprinderilor creştine, având loc lupte aproape de spitalul copt unde au fost aduse corpurile morţilor şi ale răniţilor.

În trezirea a ceea ce ar putea fi cel mai grav act de violenţă împotriva creştinilor egipteni, liderii Bisericii Ortodoxe Copte au cerut 3 zile de post şi rugăciune pentru intervenţie divină împreună cu 3 zile de doliu. Creştinii copţi, odată majoritate în Egipt, acum au ajuns la 7-10% din populaţia ţării de 80 milioane.

Rugaţi-vă:
-pentru odihnă, pace şi dreptate în Egipt;

- liderii acestei naţiuni ca Domnul să le dea înţelepciune;

- pentru oamenii care se află în doliu, precum şi pentru acei care sunt victime ale violenţei ca să primească har, iar prin aceasta să-i poată ierta pe atacatori;

- ca Domnul să protejeze şi să întărească biserica Sa în Egipt.


Leave a comment and / or appreciate the article!

Posted by: Daniel Ioan Notar

Read more & Source:» http://www.radio-elshaday.de/

Read more & Source :» http://www.radio-megapower.de/

Read more :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/


Știre preluată de pe www.radio-elshaday.de
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni