Har si Binecuvantare in Bihor
Adăugată de sorinpetrache in 25/07/2011, citită de 2.567 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Har si Binecuvantare in Bihor

„… Pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău!...” Acest îndemn al profetului Amos, unul dintre păstorii din Tecoa, cuprins în Vechiul Testament al Sfintei Scripturi a primit răspuns duminică, în Biserica Creştină Baptistă din Homorog, printr-un Botez nou-testamental. Evenimentul a deschis programul sărbătorilor creştine de vară din localităţile comunei Mădăras. Duminică, 31 iulie, Biserica Creştină Baptistă din Mărţihaz va găzdui „Reuniunea fiilor comunităţii baptiste din zona Mădăras-Salonta”, la care sunt aşteptaţi creştini bihoreni din ţară şi străinătate.

 

Peste o sută de suflete au lăudat, duminica trecută, lucrarea Mântuitorului Isus Hristos în localitatea bihoreană Homorog, cu prilejul Botezului nou-testamental al tinerei Simona Furgoi (fostă Chişe), în vârstă de 29 de ani. Ca un înger păzitor, micuţa Patricia, fetiţa Simonei, a stat lipită de mama ei în faţa amvonului bisericii. La serviciul religios au participat pastorii Gheorghe Chişe, Ioan Demeter şi Mihai Cociubei. Alături de creştinii comunităţilor baptiste din Homorog, Oradea, Salonta, Ianoşda, Tulca şi Mărţihaz, au participat la serviciul de slujire fanfarele reunite ale bisericilor baptiste din Homorog şi Salonta. „Botezul nou-testamental reprezintă predica desăvârşită a Domnului Isus Hristos pentru ochii, mintea şi sufletul nostru. Este mărturia publică a schimbării noastre profunde, prin naşterea din nou în jertfa Domnului Isus Hristos”, a subliniat pastorul Gheorghe Chişe.

Cu o vechime de peste 120 de ani, lucrarea creştină baptistă din Homorog face parte din misiunea de pionierat a Bisericii lui Isus Hristos în Transilvania începută prin Biserica baptistă din Salonta Mare (1875). Încă din anul 1910, aportul comunităţii baptiste din Homorog a fost determinant pentru organizarea şi implementarea fanfarelor creştine din zona Salonta, în lucrarea de evanghelizare din România. „Domnul Isus Hristos nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte”, le-a amintit celor prezenţi pastorul Mihai Cociubei, dând citire Cuvântului lui Dumnezeu din Noul Testament al Sfintei Scripturi.

Acest îndemn va însufleţii şi „Reuniunea fiilor comunităţii creştine din zona Mădăras-Salonta”, programată pentru duminica viitoare, la Biserica baptistă Mărţihaz, păstorită de Mihai Cociubei, împreună cu secretarul Daniel Cermeu. Acest moment special completează, prin predicarea Evangheliei şi cântări creştine, programul festivităţilor organizate de Consiliul local şi Primăria Mădăras cu prilejul „Zilelor comunei”.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni