VACANȚĂ CU ISUS HRISTOS ȘI PRIETENII AMERICANI
Adăugată de sorinpetrache in 05/07/2011, citită de 2.525 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
VACANȚĂ CU ISUS HRISTOS ȘI PRIETENII AMERICANI

SALONTA / TULCA

VACANȚĂ CU ISUS HRISTOS ȘI PRIETENII AMERICANI

 

Americanii și-au sărbătorit Ziua Națională prin muncă: în slujba Domnului Isus Hristos și în majoritatea comunităților creștine din sud-vestul județului Bihor. Peste două sute de copii din localitățile Tulca, Salonta, Ianoșda, Mădăras, Mărțihaz, Căuașd, Gurbediu se bucură în această săptămână de revederea cu prietenii din SUA, în cadrul Programului creștin ”Îl iubesc pe Isus! – Studiu Biblic de Vacanță”.

 

Începând de luni, 4 iulie, până vineri, un grup format din 14 creștini americani se roagă, studiază Cuvântul lui Dumnezeu din Sfinta Scriptură, desenează, cântă, se joacă și dau frâu liber creației alături de copiii din sud-vestul județului Bihor. Originari din Carolina de Sud (SUA), majoritatea membrii ai Bisericii Baptiste Riverland Hills, voluntarii americani se află în Bihor al zecelea an consecutiv în cadrul Programului ”Studiu Biblic de Vacanță”. Împărțiți în mai multe grupe de lucru, prietenii de peste ocean slujesc în bisericile creștine baptiste din Salonta și localitățile învecinate, gazdă dedicată fiind Biserica baptistă din comuna Tulca. ”Este o binecuvântare. Sunt aici fiindcă iubesc România, iubesc copiii și vor să ne ofere o speranță pentru viitor prin copii care-L cunosc, ascultă și-L iubesc pe Dumnezeu, copii care caută prietenia Domnului Isus Hristos. Aceasta este misiunea creștinilor americani și singurul exemplu sănătos pentru viitorul țării noastre”, ne-a declarat fratele Gheorghe Chișe, pastorul Bisericii baptiste din Tulca. ”O vacanță departe de calculator, de televizor, departe de nocivitatea rețelelor de socializare. O vacanță cu și pentru Domnul nostru Isus Hristos de la care învață respectul pentru părinți, cinstea și importanța Cuvântului lui Dumnezeu - este tot ce poate să-și dorească un părinte înțelept pentru copilul său”, a precizat fratele Aurel Galchiș, pastorul Bisericii baptiste din Salonta, care alături de pastorii Mihai Cociubei, Ioan Marișcaș, Florin Cociubei, Cristi Vidican și Flaviu Tocai administrează lucrarea Domnului Isus Hristos în șapte bisericii baptiste din sud-vestul județului Bihor.

Principalele teme ale studiului biblic descoperă copiilor proveniți din toate păturile sociale, cu vârste și etnii diferite, care este voința lui Dumnezeu pentru a împlini o viață fericită, ferită de primejdiile păcatului. Versetele biblice, învățate de copii în limbile română și engleză, vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu pentru familie și importanța dorinței mântuirii prin jertfa Domnului Isus Hristos. Prin rugăciune și activități creative, prin cântec și poezie, prin jocuri și concursuri, prietenii americani dezvoltă în mintea și sufletul copiilor bihoreni spiritul de echipă, dorința de ajutorare, curajul asumării responsabiltății în acțiunile personale, atenția la detaliu și la frumusețile firești pe care Dumnezeu le oferă la tot pasul, în cele mai simple lucruri. Copiii descoperă în studiul Bibliei experiența unor oameni deosebiți care au crescut în lumina dragostei lui Dumnezeu, s-au confruntat cu situații limită și au învins păcatul, devenind apoi exemple de bunătate, sacrificiu și perseverență în istoria omenirii. Liderul grupului este pastorul american Jimmy Pitts care are o experiență misionară de 15 de ani în România și care, în acest an, este însoțit pentru prima dată de soție. Grupul de misiune Salonta este coordonat de misionarul Jim Griffin și de soția sa, Louise, alături de care Kit Westerlund s-a dovedit sufletul momentelor de creație și lucru manual.

Voluntarii creștini din Statele Unite consideră județul Bihor al doilea pământ natal în care, împreună cu Duhul Sfânt, pot lucra cu credință și dedicație în via Domnului Isus Hristos, pentru slava și gloria lui Dumnezeu. Duminică, 10 iulie, bisericile gazdă se vor bucura de programul de laudă și închinare pregătit de copiii care au răspuns îmbrățișării prietenilor americani.

Nicoleta MAȘCAȘ

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni