Un soldat elveţian, un incendiu şi dragostea
Adăugată de Aurelian in 04/03/2011, citită de 3.938 ori
Autor: Zwi Lidar , Categorie: Știri din Israel
Un soldat elveţian, un incendiu şi dragostea

„GĂSIREA UNUI NOU CĂMIN“

 Un soldat elveţian, un incendiu şi dragostea

Elveţianul Ştefan Balsiger a făcut timp de doi ani naveta între Zurich şi Tel Aviv, dar recentul incendiu devastator de pe Muntele Carmel a aprins dragostea lui pentru Ţara Sfântă (şi nu numai) atât de puternic încât s-a decis să trăiască în Israel.

          În Israel, recunoştinţa pentru ajutorul internaţional oferit în vederea stingerii incendiului devastator de pe Muntele Carmel a fost foarte mare. Această recunoştinţă este valabilă şi vizavi de sprijinul venit din Elveţia. Nu mai puţin de 37 de membri ai armatei elveţiene şi ai DEZA au fost prezenţi la datorie, dintre care 10 piloţi, 13 mecanici, 11 membri ai statului major de intervenţie, precum şi 3 colaboratori ai Ajutorului Umanitar Federal, care au susţinut şi coordonat operaţiunea. Echipa s-a aflat sub conducerea fostului pilot de avion cu reacţie Ştefan Balsiger, care era deja de ceva vreme în Israel.

         Balsiger face de doi ani naveta între Elveţia şi Israel. În timpul unei călătorii de afaceri, el a cunoscut-o şi pe iubita sa, Vered Asulai. În acea vreme, bărbatul în vârstă de 50 de ani făcea parte dintr-o delegaţie a Aviaţiei Militare Elveţiene, care venise în ţară pentru încheierea unui contract cu o firmă israeliană de securitate. Întors în oraşul său natal Interlaken, el nu a mai putut-o uita pe angajata firmei israeliene de securitate. Acest episod romantic s-a transformat rapid într-o adevărată poveste de dragoste, care l-a legat pe Balsiger şi mai mult de Ţara Sfântă. Asulai a declarat: “Ştefan iubeşte Israelul din tot sufletul. S-a îndrăgostit de ţară, de oameni, dar şi de mine. Se simte aici ca acasă, astfel încât i s-a părut normal să se alăture echipelor care ajutau la stingerea incendiului. Sunt foarte mândră de el”.

         Când Balsiger a sosit în Israel împreună cu echipele de salvare elveţiene, iubita sa l-a văzut doar pentru puţin timp la aeroport, deoarece el s-a grăbit să ajungă împreună cu echipa pe care o conducea în regiunea afectată de incendiu. Balsiger a participat la mai multe zboruri de stingere a focului, declarând ulterior: “Misiunea aceasta a fost asociată cu sentimente foarte speciale. A fost o mare onoare pentru mine să pot participa la măsurile internaţionale de ajutorare în numele Elveţiei, deoarece astfel am putut fi de folos noii mele patrii”.

         Ştefan Balsiger nu a rămas doar la stadiul de declaraţii, astfel că imediat după acţiunile de stingere a focului de pe Muntele Carmel şi-a anunţat prietena că îşi va încheia cariera militară în Elveţia pentru a se putea muta definitiv în Israel”. Zwi Lidar   

Luat din Revista Ştiri din Israel Nr. 02/2011 pag.10


Știre preluată de pe resursecrestine.ro
ii o stire normala care se putea citi in ziare quotidiane...aici e un site crestin...nu sunt de acord sa se puna stiri ce se pot gasi in orice ziar...
Adăugat în 10/03/2011 de IERIEMIA
Raspuns
Dragă Andrei, ştirea este luată din revista "Ştiri din Israel" deci nu este orice ziar. Plus că vizează viaţa socială a Israelului într-un fel, aşa dar este o ştire "din Israel". Având în vedere că sunt cam singurul care postează ştiri din Israel, şi nu e uşor, am crezut că fac un lucru bun totuşi.
Adăugat în 10/03/2011 de Aurelian
mi-a placut stirea asta:)
Adăugat în 10/03/2011 de melaburzo
..era iubita lui...
...adica cea cu care traia in curvie... a ajuns siteul asta un fel de Can-Can?
...si aici isi intinde domnia , diavolul?
Adăugat în 16/03/2011 de iurkowski
Iubita
Draga Doru, nu stiu cum ai ajuns dumneata la concluzia asta, probabil tot citind ziare precum Can-Can(eu nu l-am citit niciodata)!
Atunci cand un om se indragosteste de o femeie, si spune ca e iubita lui, nu inseamna ca se si culca cu ea! Cand simti ceva pt o femeia cu care vrei sa te casatoresti spui ca o iubesti, deci o poti numi iubita, nu?
Daca sustii ca ceea ce am postat e asa de gresit, dece nu iti aduci tu aportul la site adaugand stiri care sunt potrivite pt niste crestini!
Am impresia ca faci parte din adunatura de oameni care sta si nu face nimic si numai comenteaza!
Adăugat în 16/03/2011 de Aurelian
Mie imi place stirea, arata ca Biblia se implineste, evreii se intorc acasa.
Adăugat în 17/03/2011 de graphiX
ptr Ursu
...faptul ca ma pui intr-o "adunatura" de oameni fara sa ma cunosti si fara sa probezi daca ceea ce am spus este gresit, dovedeste nu numai ca esti mandru dar ai si obiceiul de a nu recunoste cand gresesti, si asta vine tot de la inima impartita. Nu ai nimic a face cu DOMNUL Isus Hristos. POCAIESTE-TE. Cerceteaza-te , felul in care vorbesti si te exprimi arata ca in tine este rautate.
DOMNUL sa nu-ti tina in seama acest pacat.
Adăugat în 27/03/2011 de iurkowski
Draga Doru!
Sa fii tu iubit...
Adăugat în 28/03/2011 de Aurelian
Opțiuni