Grapefruitul - un model pentru noi medicamente antidiabetice
Adăugată de Aurelian in 19/01/2011, citită de 5.523 ori
Autor: Conno Malgo şi Antje Naujoks, Categorie: Știri din Israel
Grapefruitul - un model pentru noi medicamente antidiabetice

Oameni de ştiinţă israelieni: sănătate obţinută prin legume, fructe, lapte şi ulei de măsline

        

Creştinii ştiu că binecuvântarea lui Dumnezeu înseamnă totul. O inimă îşi găseşte liniştea când Îi este dăruită lui Dumnezeu. Următorul articol este foarte interesant. Dumnezeu a creat totul perfect, inclusiv ceea ce este în folosul sănătăţii omului. Adesea uităm lucrul acesta şi preferăm să luăm medicamente, în loc să căutăm alternative în natura creată de Dumnezeu. Desigur, medicamentele pot fi o binecuvântare, deoarece Dumnezeu a făcut posibile şi progresele din domeniul medicinei. Există însă câteva exemple biblice de la care avem multe de învăţat. Astfel Daniel şi prietenii lui au mâncat timp de zece zile doar legume şi au băut doar apă. Ei au refuzat să guste din mâncărurile alese ale împăratului. Rezultatul a fost că Daniel şi prietenii lui au arătat mult mai bine şi păreau mai bine hrăniţi decât toţi ceilalţi tineri de la curtea împărătească, astfel încât au continuat să mănânce doar legume (vezi Dan. 1,11-14). Pavel l-a sfătuit pe fiul său spiritual Timotei să bea puţin vin din cauza problemelor de stomac (vezi 1 Tim 5,23). În textul din Apocalipsa 22,2 citim despre copacii din Împărăţia de o mie de ani, ale căror frunze vor servi la însănătoşirea omenirii. Mai sunt şi alte remedii biblice pentru sănătate ce nu trebuie să rămână neamintite. Acestea se găsesc în două pasaje din Proverbe 3,7-8 şi 4,22, care vorbesc despre teama de Domnul şi fuga de rău, remedii sănătoase pentru trupul nostru. Avem un exemplu şi în Noul Testament; textul din 1 Petru 3,10-11 promite o viaţă lungă celui care îşi păzeşte limba, se îndepărtează de rău şi caută pacea. Citiţi în acest sens următorul articol. Conno Malgo

 “DESCOPERIRE”

 Grapefruitul – un model pentru noi medicamente antidiabetice

       Diabetul nu se poate vindeca, iar metodele de tratament folosite până în prezent nu ajută foarte mult. O descoperire importantă a cercetătorilor israelieni îmbunătăţeşte însă considerabil rezultatele terapiei aplicate în cazul diabetului.

          Aproape în acelaşi timp, mai mulţi oameni de ştiinţă de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au ajuns în centrul atenţiei prin noi descoperiri în domeniul tratamentului diabetului. Prof. Uri Banin de la Universitatea Ebraică din Ierusalim a realizat în colaborare cu cercetătoarea canadiană dr. Janet MacDonald un nou tip de nanoparticulă care face posibilă restructurarea senzorilor funcţionali de glucoză. Senzorii de glucoză sunt folosiţi în diagnosticarea diabetului. Este interesant că această nouă particulă tridimensională, al cărei diametru este de 10.000 de ori mai mic decăt un fir de păr omenesc, arată sub microscopul electronic ca o stea a lui David.

         Pe prima pagină a publicaţiilor de specialitate a ajuns dr. Yaacov Nahmias, care conduce departamentul de bioinginerie al Universităţii Ebraice din Ierusalim. Dr. Nahmias a fost primul cercetător care a reuşit să dovedească influenţa substanţei Narginin din grapefruit asupra metabolismului uman. Studii anterioare au dovedit că Narginin, căreia i se datorează gustul amar al grapefruitului, are un efect de scădere a colesterolului şi în acelaşi timp unul pozitiv asupra simptomelor diabetice.

         Narginin apare în citrice şi este un ingredient antioxidant al plantelor. În corpul uman, această substanţă este transformată în Nargingenin, care are o influenţă pozitivă asupra lipometabolismului şi a nivelului de zahăr din sânge. Dr. Nahmias a explicat că această substanţă acţionează la fel ca unele medicamente împotriva dereglărilor lipometabolice şi a efectelor diabetului. El a descoperit că această substanţă amară, care apare în cantităţi mari mai ales în grapefruit, activează două proteine şi blochează o a treia proteină care joacă un rol central în metabolismul ficatului. Activarea şi blocarea anumitor proteine stimulează ficatul pentru a reduce acţiunea acizilor graşi. Astfel se ajunge la o scădere a valorii LDL, care este în general cunoscută sub denumirea de “colesterol rău”.

         Dr. Nahmias a explicat: “Ficatul procesează în mod normal acizi graşi pentru depozitarea pe termen lung. Prin Nargingenin însă, el reduce aceşti acizi graşi. Aceasta se aseamănă cu o dietă mai dură. Am efectuat teste pe ţesuturi de oameni si de şobolani, teste care au prezentat rezultate foarte optimiste. Dacă la testele următoare se va putea constata un progres la fel de extins şi fără efecte secundare asupra organismului uman, extractele de grapefruit vor deveni o terapie naturală a nivelului ridicat de grăsime în sânge, a diabetului de tip II şi a anumitor dereglări ale metabolismului.  Antje Naujoks

Luat din Revista Ştiri din Israel Nr. 12/2010 pag.22


Știre preluată de pe resursecrestine.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni