Editorialul revistei Ştiri din Israel din decembrie 2010
Adăugată de Aurelian in 29/12/2010, citită de 3.322 ori
Autor: Fredi Winkler, Categorie: Știri din Israel
Editorialul revistei Ştiri din Israel din decembrie 2010

Dragi prieteni ai Israelului,

       Pentru că procentul creştinilor din ţările musulmane este în continuă scădere, la mijlocul lunii octombrie a acestui an a fost convocat la Roma un sinod al episcopilor din ţările respective pentru a se analiza cauzele acestei stări de fapt şi a se căuta soluţii de stopare a acestui proces. Timp de două săptămâni cât a durat întrunirea s-a discutat pe larg despre lipsa libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului, despre persecutarea şi uciderea creştinilor în ţări musulmane ca Turcia, Irak, Egipt şi despre refugierea a aproximativ două milioane de creştini din Irak în state ca Libanul, state în care trăiesc în sărăcie şi sunt privaţi de mai multe drepturi sociale. Acestea au fost considerate motivele principale pentru care numărul creştinilor scade vertiginos în ţările islamice. La conferinţa de presă care a urmat, Cyril Salim Bustrus, unul dintre episcopii participanţi, a atras atenţia asupra conflictului israeliano-palestinian, care a devenit astfel principalul subiect de discuţie. Deşi islamul radical a fost considerat de către sinod ca fiind cauza principală a persecutării creştinilor din ţările musulmane, au fost aduse acuze împotriva Israelului, cu scopul vădit de a atrage simpatia musulmanilor.

         În declaraţia sa, episcopul Bustrus a îndemnat comunitatea internaţională să acţioneze grabnic pentru a pune capăt ocupării ilegale a teritoriului arab de către Israel. El a condamnat invocarea Cuvântului lui Dumnezeu atunci când se vorbeşte despre dreptul poporului evreu de a revendica ţara promisă. El a spus în continuare că, prin respingerea lui Cristos, Israelul a pierdut poziţia de popor ales al lui Dumnezeu şi nu mai poate ridica nici o pretenţie asupra teritoriului promis de Dumnezeu Însuşi.

         Ambasadorul israelian la Vatican a descris aceste afirmaţii ca fiind surprinzătoare, deoarece în mesajul sinodal este scris: “Noi credem în promisiunile lui Dumnezeu şi în legământul pe care El i l-a dat lui Avraam şi nouă. Noi credem că Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu este veşnică”. Declaraţia lui Bustrus este scandaloasă, ea constituind o recidivă a aşa-numitei “teologii a substituirii”, care susţine că Israelul a fost înlocuit de creştinism, o învăţătură despre care credeam că a fost înlăturată.

         Este interesant să constatăm că, momentan, în partea arabă se propagă o teorie asemănătoare “teologiei substituirii”, care învaţă că Israelul şi-a pierdut dreptul de revendicare a ţării promise în urma neascultării de Dumnezeu, iar musulmanii sunt acum moştenitorii tuturor promisiunilor, inclusiv a teritoriului. Acest drept este justificat prin faptul că nu Isaac, ci Ismael este moştenitorul legitim, iar prin Mohamed, despre care se spune că este un descendent al lui Ismael, credincioşii musulmani au devenit moştenitorii tuturor promisiunilor biblice, deci şi ai ţării. Dacă recunoaştem şi analizăm motivele spirituale ale acestei lupte pentru ţară şi în special pentru Ierusalim, vom înţelege şi mai bine de ce această luptă este purtată atât de înverşunat, luând în considerare şi faptul că războaiele religioase s-au caracterizat întotdeauna prin fanatism.

         În această lună în care ne gândim la venirea lui Mesia şi citim pasajele biblice legate de naşterea Sa, ar trebui să devenim din nou conştienţi de felul în care toate evenimentele se află în strânsă legătură cu poporul evreu şi cu ţara Israel. Acelaşi lucru este valabil şi cu privire la profeţiile legate de revenirea Domnului Isus. Din acest motiv, întoarcerea poporului evreu în ţara sa este cel mai clar semn al faptului că vremea revenrii Sale se apropie.

         Având convingerea minunată că acest cuvânt al lui Dumnezeu revelat în Sfânta Scriptură este adevărat şi vrednic de crezare, vă salută cu un Şalom călduros şi cu cele mai bune dorinţe de binecuvântare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, al dumneavoastră, Fredi Winkler   


Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Poporul Evreu
A elimina poporul Evreu din crestinism inseamna a taia butucul la care au fost altoiti crestinii dintre popoare, practic anihilarea, moartea. Eretici au fost, sunt si vor mai fi pana la sfarsitul vremurilor. Crestinii trebuie sa faca front comun in demascarea acestor erezii nimicitoare. Cu diavolul nu se face nici un fel de intelegere.
Adăugat în 03/01/2011 de hasmasan
Este foarte trist cand patima nationalista intuneca mintea unui fruntas crestin;de fapt ma indoiesc ca un asemenea "episcop"este nascut din nou cand debiteaza asemenea aberatii la adresa poporului evreu! Individul in cauza este mai aproape de islam iar raportat la crestinism este cu totul paralel...Doamne iarta-L ca nu stie ce zice!!
Adăugat în 07/01/2011 de colindatorii
Opțiuni