Semnal de alarma! Comunicat resursecrestine.ro
Adăugată de BenHur in 26/11/2010, citită de 33.902 ori
Autor: Cristian Boariu, Categorie: Semnele sfârșitului
Semnal de alarma! Comunicat resursecrestine.ro

Deoarece in ultimele luni tot mai multe grupari din Romania se afiliaza in mod subtil invataturii mincinoase a "Pastorului Chris din Africa", dorim ca si echipa sa va spunem ca NU suntem de acord sub nici o forma cu manifestarile care au loc acolo si cu "evanghelia prosperitatii" propovaduita acolo.

Dorim pe acest site sa se promoveze o invatatura curata si sincera, pocainta si nu spectacol, smerenie si nu "ridicare in slavi a unor oameni".

Parerea noastra este evidentiata in mod clar de videourile de mai jos pe care va invitam sa le ascultati pentru a putea intelege inca o data acest verset:

 

Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi. (Matei 24:24).

Pastorul Chris, dezvaluiri din Africa

De azi inainte pe acest site nu se vor mai accepta stiri despre cele doua grupari din Romania care deja au inclus pe punctele lor si in miscarea lor invataturile pastorului Chris. 

Domnul sa ne dea intelepciune!

 

Pentru cine mai are vreo indoiala despre autenticitatea videourilor de mai sus, va prezentam mai jos dovada ca invataturile pastorului Chris deja au patruns in Romania (atentie in special la cartea "Rapsodia realitatii", la vindecarea in masa si la "scaparea de saracie").

 

UPDATE: Deoarece multi nu cunosc manifestarile pastorului Chris si ce vor cei care il asculta sa aduca pas cu pas si in Romania, prezentam mai jos (cu foarte mare retinere de a include asa ceva pe site-ul acesta) un video cu ceea ce se petrece acolo. 

 

 

Doamne, ai mila de Romania!

Ps: Un studiu detaliat despre miscarea carismatica puteti asculta aici


Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
Felicitari
Felicitari pentru atitudinea luata.
Intr-o lume cand celor mai multi le este frica sa isi arate pozitia, felicitari pentru "coloana" pe care o aveti.
Domnul sa va binecuvanteze.
Adăugat în 26/11/2010 de BennHudson
Cine marturiseste?
Totusi, vreau sa va intreb: cine sunt vorbitorii care maturisesc?
Adăugat în 26/11/2010 de radioelim
Cine povesteste?
Va felicit si eu pentru ca ati luat atitudine si ati cautat sa faceti util site-ul dvs incaodata credinciosilor ce il navigheaza. Totusi, cine sunt cei ce au povestit experienta de fata?
Adăugat în 27/11/2010 de andreibraescu87
Cei care marturisesc...
In ce priveste cel care marturiseste si vorbeste este Nelu Vlaic. Pentru cel care nu-l cunoasteti, sper sa apucati odata sa-l auziti vorbind...

Din pacete la ora actuala nu trebuie sa te duci neaparat pana-n Africa de Sud sa gasesti acei "Hristoşi şi prooroci mincinoşi".. ajunge doar sa citesti un pic mai atent Scriptura si sa te uiti in jur...

GBU
Adăugat în 29/11/2010
incepe modernizarea pocaintei...
Citat al unui frate Dan ce mi-a placut mult: "Ţin minte când am renovat Adunarea, sub linoleumurile de lângă scaunele bătrânilor betonul era ros în forma genunchilor. Poate nu neapărat din cauza rugăciunii îndelungi, dar atunci erau bărbați care stăteau în spărtură. Cu timpul s-au dus aceştia. Acum avem mochete scumpe, şi în locul lustrei cu patru becuri avem neoane moderne cu griluri şi leduri în tavan. Acum ne iese în faţă trupa de laudă şi închinare. Rareori se mai cântă din Pe drumul credinţei. Az-mâine ne iese fum din scenă şi spunem că-i duh sfânt. Ne minţim zi de zi." Doamne ai mila!!!
Adăugat în 29/11/2010 de BenHur
Unul din cei care relateaza este fr. Nelu Vlaicu din Huedin. Unul din ei e pastor iar altul e un membru al bisericii.
Adăugat în 29/11/2010 de BenHur
Avem si noi in Biserica un frate care a fost acolo, dar eu nu il cred pt ca este un extremist si un mincinos. Este unu care de fapt nici nu crede prea mult in Biblie, pana acuma nici nu a crezut in Duhul Sfant, etc a venit foarte entuziasmat dar nu a facut nici un efect asupra nici unuia..
Doamne ferestene de erezi care ne indeparteaza de tine
Adăugat în 29/11/2010 de onofreiep
imi pare rau fratilor ca inaite de a posta ceva pe seit nu cercetati cum stau lucrurile in realitate.eu ii cunosc pe cei 2 frati care marturisesc niste minciuni si asta o spun prin faptul ca am fost impreuna in süd africa si din 60 de romani care am participat acolo doar 2 frati (cei mai de sus )nu au fost cercetati si au facut numai dezbinare intre noi acolo!eu sint dintr-o biserica din wiena o biserica unde se mai poarta si lanturi la git si pt. mine nu a fost un soc ca am vazut negrese cu lanturi la git si brtari pe mina.
pastor Chris nu a cerut de la nimeni bani ca sa fie clar,nu am platit nici macar cazarea acolo nici mincarea doar biletele de avion
Cit despre mine pot spune ca ce am trait acolo nu am trait inca in romania si nici in austria !eu am venit plina de bucurie si de puterea Duhului Sfint inapo si numai eu ci si cei 58 de frati de ai nostri care am fost acolo!!
nu credeti toti "fanaticii "care posteaza ceva
Adăugat în 01/12/2010 de camyfk
Ar fi multe de spus dar puteti sa domiti si fara ele,vreau sa spun ca ce se spune in marturie ii foarte adevarat am fost la strajerii la scoala de vindecare la conferinta si in mai multe locuri, dar pana la urma tot vor fi multi inselati pt ca nu se cerceteza Biblia ,numa se baga in gura orice predica fara a cerceta Biblia.
Adăugat în 01/12/2010 de andrei98
Pt Herciu Carmen
Daca pentru tine nu a fost soc ceea ce ai vazut, pentru altii crede-ma ca este. Si nu doar pentru cei 2 frati, ci si pentru mine, care nu am fost, dar ma uit la video-urile despre Chris, scoala de vindecare, si Demeter, care repeta perfect lucrurile invatate acolo.
Te rog sa urmaresti practicile lui Demeter, de cand s-a intors din Africa. Sunt exact la fel cu cele pe care cei 2 frati le acuza. Deci, inseamna ca ceea ce spun cei 2 este adevarat. Dovada, repet, practicile lui Demeter, luate de la Chris, care sunt in conformitate cu ceea ce acuza cei 2 frati.

Pentru noi, o parte din romani, penticostali, baptisti, etc, este un soc foarte mare.
La fel de mare e socul meu, cand ortodoxii ne pun in aceeasi oala, pe noi, penticostalii, cu ratacitii lui Chris, zicand pe youtube: Asa se manifesta Duhul Sfant la penticostali. Si mii de comentarii...
Daca la voi in biserica se poarta lanturi si etc, nu vad de ce ai fi impotriva la practicile lui Chris. Diferenta dintre voi si el nu e mare.
Hai in bisericile sincere, si vei vedea diferenta.
P.S: dupa ce am vazut videourile cu Chris si practicile lor, imbracaminte, podoabe, etc, acum sunt absolut convins ca un om care se pocaieste, indiferent de cultura, trebuie sa renunte la dans, la podoabe, etc. Scuzati-ma, si eu am renuntat sa mai joc hora de cand m-am pocait.
Domnul sa ne dea intelepciune.
Adăugat în 01/12/2010 de BennHudson
Chrsi
aici apare ungerea lui Chris
http://www.youtube.com/user/GODtrustonly#p/u/3/Fu2YxA2ToaY
Adăugat în 03/12/2010 de andrei98
fiecare alege
fratii mei dragi, fiecare e liber de a alege.
e de ales intre a merge la biserica sa stai teapan si sa dormi, ca in parlament, apoi sa mergi acasa si sa nu-ti amintesti nici jumatate din ce s-a vorbit acolo (daca s-a vorbit ceva), sau sa mergi si sa te bucuri in Duhul Sfant:sa-L lauzi pe Domnul din inima nu cu jumatate de gura si cu un pic din minte, daca simti nevoia sa ridici mainile spre gloria Lui, sa le ridici; daca vrei sa spui un "Aleluia" cu voce tare pt a-I da slava, sa-l spui... fara sa te gandesti ca vecinul se poticneste si crede ca ai luat-o pe ulei. Fiecare e liber sa mearga unde se simte mai bine. (Asta nu inseamna ca cineva trebuie sa renunte la a merge in biserica locala. Atentie!)

ma deranjeaza doar faptul ca faceti si voi ca ortodocsii: "protestantii is eretici" (prin urmare si voi toti, impreuna cu mine), doar ca schimbati cuvantul "protestanti" pt ca majoritatea din voi v-ati insusit traditia penticostala, baptista sau care o aveti, asa ca nu mai protestati si nu mai cautati nici o trezire. N-am nimic impotriva! Fiecare cu parerea lui! Fiecare e liber sa aleaga. dar nu aruncati cu pietre in ce nu ati trait si prin urmare nu cunoasteti decat din spusele altora...si mai ales din spusele altora de pe net...

amintiti-va ca intre farisei era unul mai destept... il chema Gamaliel, urmati-i sfatul: daca lucrarea nu e de la Dumnezeu, se va sfarsi rapid si vadit, dar daca e de la El, sa nu ne trezim ca luptam impotriva lui Dumnezeu, caci vai de omul acela!
Adăugat în 04/12/2010 de andra4jess
pt.Beniamin Boariu
nu este chear asa... in mare parte ai dreptate.. dar nu peste tot in lume un lant sau un cercel sau o brata etc. e vazuta ca o podoaba.. nu vreau sa comentez subiectu chris ce face el in africa. aia va judeca Domnul la ziua cea Mare.. Asta vreu sa iti spun sa nu gandim asa = sa gandim asa <
Si un lucru vreu sa va spun foarte clar.
MANIFESTATREA DUHULUI SFANT LA SERI DE STARUINTA SUNT F F F DIFERITE SI FIECARE SE MANIFESTA F CIUDAT EU AM FSOT IN MULTE LOCURI SI DACA SAR FILMA CUM SE MANIFESTAU UNII SI SAR POSTA PE YOUTUBE DE EX. AR ZICE LUMEA CA IS NEBUNI DEADREPTUL... DAR CAND COLO EI HULESC PE D.S
DE ACEEA SCRIU AICI PT CA AICI CITESC IN MARE PARTE PENTICOSTALI SAU CEI CARE CRED IN D.S SA NU INCEPETI SA VB DE RAU MULTE FILMULETE DE PE YOUTUBE INTRO ZI POATE VETI FI TRASI LA RASPUNDERE PT CA ATI HULIT PE DUHUL SFANT.
CRISTOSI MINCINOSI SUNT SI VOR FI!!!! DAR NU DA VERDICTUL PT CA NICI MACAR NU II CUNOASTEM PERSONAL!
Adăugat în 04/12/2010 de winfastR
http://www.rhapsodyofrealities.org/en/read/
Ca sa vedeti "ereziile" (cum le numiti voi) aici aveti site-ul fratelui chris cu "Rapsodia Realitatii". Aceasta consista in meditatii zilnice asupra unui text biblic. Le gasiti in romaneste si in orice limba.Cartea e formata din recopilarea meditatiilor, dar le poate lua oricine de pe site, daca nu vrea sa cumpere cartea editata. poate ca fratele Demeter a exagerat putin referitor la ea, dar daca va lasati luminati de Duhul Sfant in a intelege meditatiile, veti vedea ca nu e asa eretic nici demeter nici chris. Meditatiile acestea sunt viata pt suflet, la fel cum scriu si multi dintre pastorii nostri romani si nu au nimic a face cu chris.
Adăugat în 04/12/2010 de andra4jess
Cea mai importanta stire din 2010
Am ramas impresionat de informarea pe care ati facut-o.Ma bucur ca mai sunt si oameni k voi.Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va ajute sa tineti mereu adevarul care ne face liberi.
Noi nu vrem aici pe pamant prosperitate si bunastare ci vrem sa ne intalnim cu Domnul nostru Isus Hristos.
Nu proclamam ci ne rugam ca voia Lui sa se faca.Iar fratii nostrii sunt in Evrei 11:33-40 - ei de care lumea nu era vrednica erau doari calatori spre o alta tara.
Salut pe cei care iubesc venirea lui Isus Hristos(nu evanghelia prosperitatii).

Adăugat în 07/12/2010
pt Andra Florea
Eu n-am acuzat cartea lui Chris, deoarece n-am citit-o, deci nu am dreptul sa comentez asupra ei.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine la manifestarile acestea, incepand cu asa zisele forme de lauda si inchinare si terminand cu "minunile" lui Chris, sunt urmatoarele:

1. Se ajunge la un fel de "cult al personalitatii", ca in tarile comuniste. Niciunde in Biblie nu ai sa vezi la apostoli ca s-au scos pe ei in evidenta. Chris nu isi rupe constumul, cand multimea il aplauda ca cei 2 tipi au cazut la pamant, cand umbra lui a trecut peste ei!! ( http://mariuscruceru.ro/2010/11/25/aleluia-si-iaca-barbatul-colo-maninca-slava-domnului-orez/ )( scena se afla undeva printre video-urile de pe aceasta pagina, daca nu ma insel, aici la lucru nu pot sa le deschid sa iti spun exact). Apostolii si le-au rupt, macar nu prea aveau bani sa isi cumpere altele, ceea ce nu e cazul lui Chris.

2. legat de 1...cand trecea umbra apostolilor peste cei bolnavi, acestia se vindecau, se ridicau, la Chris se pare ca toti cad pe jos. Putere mare, nu gluma.

3. Spuneai de trezire...trezirea nu se face imbinand religiile si facand ecumenism!!! Sti ce imi place la Moody? Cand era chemat intr-un oras mare sa predice pentru trezire, conditia pe care o punea era ca toate bisericile care vor sa se alinieze trezirii, sa isi faca zilnic program de rugaciune si staruinta pe genunchi. Nu cantare, nu minuni, nu altceva. Rugaciune. Dupa saptamani de rugaciune, cand primea verde de sus, mergea si venea trezirea.

4. Sunt foarte de acord cu minunile, si imi doresc sa mai vad si astazi...dar la apostoli, minunile au fost insotite de pocainta adanca, smerenie si dovada data de Duhul si de Putere. Ingrediente care lipsesc din viata si practica lui Chris, afara de puterea cu care ii arunca pe toti pe spate, si aici iarasi revin cu Biblia: inaintea Puterii lui Dumnezeu, oamenii "cadeau" cu fata la pamant. (Ezch 43:3, 4. Dan 8:17...sunt o multime de ex, da un search "fata la pamant" aici pe resursecrestine, vei ramane uimita, nici eu nu credeam ca sunt atatea exemple)

5. Lucrurile se tin lant. Se incepe cu lauda si inchinarea...si se ajunge la practici gen Chris. Nu ma mir ca atatia asiatici au mers la intalnirile lui...cei mai multi cauta ceva sincer. Doar ca blestemata de lauda si inchinare le-a intunecat vederea. Du-te in India(caz pe care il cunosc personal), si ai sa vezi cum lucrarea lui William Carey a ajuns sa fie facuta praf de curentul acesta american. Cand mergeau sa se inchine in templu, indienii se descultau, si pe genunchi mergeau in fata idolilor. S-au pocait, si astazi se roaga pe scaune, picior peste picior.

Inchei, spunand ca orice minune, neinsotita de SMERENIE si POCAINTA ADANCA, e de la diavolul. Si el se pricepe tare la asa ceva. Aici e amagirea lui Chris: nu conteaza viata de pocainta, conteaza scoala de vindecare. La Dumnezeu, e pe dos. Multa binecuvantare.

P.S: nu suntem liber la a alege!! Avem o singura optiune: POCAINTA. Defapt, e chiar porunca. Si cand ti se porunceste, nu mai poti alege. Daca alegem altceva, e vai de noi(e un punct de vedere interesant, desi cam teologic, dar foarte logic. Dar sa nu deviem.)
Adăugat în 07/12/2010
pt balanean radu
Citez din commentul tau: "DAR NU DA VERDICTUL PT CA NICI MACAR NU II CUNOASTEM PERSONAL! ". Sa nu mi-o iei ironic, dar nici pe satan nu il cunosc personal, dar ii pun clar verdictul. Cum? Prin faptul ca il cunosc pe Dumnezeu personal. Si cand il cunosc pe El, orice lucrare care nu seamana cu El, e de la satan. Daca nu judecam noi astazi, si sa stim clar de partea cui suntem, maine o sa ne pomenim ca intra in bisericile noastre, si cadem toti pe spate. "Dupa roade ii veti cunoaste!". Nu neaparat personal.
In privinta podoabelor, ai dreptate...nu peste tot, un cercel sau lant sunt considerate podoabe...in India, femeile maritate TOATE poarta bratari ca sa se distinga de cele nemaritate. Si totusi, fratele misionar cu care am slujit, s-a luat dupa Biblie. L-am apreciat, ca daca astazi accepti un lant, maine o sa vina la biserica avand pe frunte "ochiul lui Shiva"(semn distinctiv al hindusilor), si poimaine, bisericile ajung ca si ale ....in fine, nu mai zic.
Fi binecuvantat.
Adăugat în 07/12/2010 de BennHudson
pt Beniamin Boariu
Am scris o explicatie mare dar... am dat delete.. la tot. Nu mai argumentez nimic nare rost, nu schimb eu asa usor conceptia romanului despre credinta si pocainta!!
In ziua judecatii o sa te mieri de cine o sa vezi in rai cu tine si de cel care credeai ca o sa fie nu va fi!! asa ca trage u concluzii.
o viata frumoasa!
Adăugat în 09/12/2010 de winfastR
nu cumva va grabiti sa judecati?
Resurse Crestine, mi se pare bizar ca o pozitie atat de ferma se bazeaza pe marturia a doar 2 din cei 60 de vizitatori. Una din persoanele ce a postat aici, Carmen Herciu, pare sa fie o femeie care nu e de acord cu ce zic ceilalti 2. N-ar fi mai sanatos sa ascultati si marturia ei, sau a altora care au fost acolo?

Eu unul, Carmen, as aprecia daca ne-ai scrie mai mult despre experienta ta de acolo si intelegerea cu care ai venit.

Din ce aud din dezvaluirile celor 2, domniile lor nu ma izbesc ca fiind oameni deschisi, ci mai degraba cu un puternic spirit critic. Din pacate s-a mai intamplat in Biblie sa apara cazuri in care credinciosi bine intentionati n-au putut sa vada dincolo de teologia lor.
Marcu 9:38-40 "Ioan I-a zis :" Invatatorule, noi am vazut pe un om scotand draci in Numele Tau; si l-am oprit, pentruca nu venea dupa noi." "Nu-l opriti", a raspuns Isus, "caci nu este nimeni care sa nu faca minuni in Numele Meu, si sa Ma poata grai de rau indata dupa aceea".

Cultura africana e foarte diferita e cea romana, si cred ca e normal sa fie anumite chestii care ne sunt ciudate, dar care lor le sunt probabil normale. Esenta e ca in afara a vreo 60 de romani, noi nu am fost acolo, si printr-un video pe Youtube nu se prea transmite atmosfera spirituala. Nu cred ca ar trebui sa judecam pe baza aceluiasi video cu Pastor Chris (acelasi pe care il vad pe o gramada de site-uri deja). Si la Rusalii, apostolii au fost considerati beti - ceea ce presupune manifestari probabil bizare. Si alti oameni in Biblie - de ex Daniel - a cazut "ca mort" in fata ingerului. Si aici apare o intrebare teologica - cum cade mortul? In fata? in spate? pe dunga?

Vorba lui Andra Florea (si a lui Gamaliel) - Daca nu e de la Domnul, va trece, dar noi sa avem grija ce vorbim, si ce judecam. Cred ca Domnul e mult mai mare decat cutiuta noastra teologica. Din cate inteleg eu, de-a lungul istoriei inclusiv moderne, miscarile de trezire au avut un traseu asemanator: crestere, maturizare, stagnare, institutionalizare, rigiditate, si apoi opozitie fata de urmatoarele miscari ale Domnului considerate "eretice". Putine miscari au reusit sa se mentina proaspete si vii mult timp, iar tentativele de reforma au fost in general inabusite de conducerea oficiala.

Nu spun ca miscarea pastorului Chris reprezinta o trezire, inca incerc sa discern si eu. Tot ce spun e ca Domnul Isus vindeca bolnavi, scotea draci, si apoi a zis ca lucruri mai mari vom face noi, ucenicii.

Sorin
Adăugat în 09/12/2010
ai "dreptate" Sorin...
...omul, dupa ce ii spui ca paharul din fata contine otrava, mai are nevoie si sa ii faci teologie, daca e otrava care duce la moarte sau e doar ceva ce tine de o singura cultura....
Adăugat în 09/12/2010 de BenHur
Opțiuni