Misiunea umanitară creştină "DAR DE SUFLET"
Adăugată de costel in 21/04/2010, citită de 5.585 ori
Autor: Costel Hofer, Categorie: Misiune
Misiunea umanitară creştină  "DAR DE SUFLET"

Începând din anul 2008 şi până în prezent, Misiunea umanitară creştină "DAR DE SUFLET", a iniţiat o campanie de ajutorare a celor aflaţi în nevoi, din toate categoriile sociale fără vreo discriminare bazată pe criterii de rasă, sex, etnie, origine socială, apartenenţă politică sau religioasă, cu diferite ocazii sau sărbători. Pentru o mai bogată cunoaştere a activităţii noastre noastre misionare, vă punem la dispoziţie imagini şi materiale video despre acţiunile desfăşurate, la adresa: www.golgota-seini.ro

Dacă inima vă îndeamnă să vă alăturaţi şi dumneavoastră unei asemenea acţiuni, aveţi de acum înainte posibilitatea să o faceţi. Fiind creştini cu teamă sfântă de Dumnezeu, vă asigurăm de cea mai mare seriozitate şi responsabilitate în tot ceea ce facem. Datele de contact se află în clipul:

Misiunea umanitară creştină - "DAR DE SUFLET" - prezentare și contact

 

Dăruind vei dobândi

 

Promisiunile lui Dumnezeu pentru cei care ajută conform Bibliei:
Dumnezeu ne-a binecuvântat, ca să fim o binecuvântare                  

(Genesa 12:1)


Pe cine ajutăm?

 

Pe sfinţi:
Romani 12:13 ”Ajuta
ţi pe sfinţi când sunt în nevoie”
2Corinteni 8:4 Macedonienii „ne-au rugat cu mari stăruinţe pentru harul şi părtăşia la această strângere de ajutoare pentru sfinţi”

Evrei 6:10 ”Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala noastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutaţi pe sfinţi.”


Pe săraci:

Deuteronom 15:7, 10 ,11 „Dacă va fi la tine vreun sărac dintre fraţii tăi, în vreuna din cetăţile tale, în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău, să nu-ţi împietreşti inima şi să nu-ţi închizi mâna înaintea fratelui tău celui lipsit. Ci să-i dai şi să nu dai cu părere de rău în inimă; căci pentru aceasta te va binecuvânta Domnul Dumnezeul tău, în toate lucrările de care te vei apuca. Totdeauna vor fi săraci în ţară; de aceea îţi dau porunca aceasta: Să-ţi deschizi mâna faţă de fratele tău, faţă de sărac şi faţă de cel lipsit din ţara ta.” 

Psalmul 41:1-3 „Ferice de cel ce îngrijeşte de cel sărac! Căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte; Domnul îl păzeşte şi-l ţine în viaţă. El este fericit pe pământ, şi nu-l laşi la bunul plac al vrăjmaşilor lui. Domnul îl sprijineşte, când este pe patul de suferinţă: îi uşurezi durerile în toate boalele lui.”                                                                     

Proverbe 19:17 „Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul şi El îi va răsplăti binefacerea.”

Proverbe 21:13 ,,Cine îşi astupă urechea la strigătul săracului, nici el nu va căpăta răspuns, când va striga.”

Proverbe 28:27 „Cine dă săracului, nu duce lipsă, dar cine închide ochii, este încărcat cu blesteme”

Proverbe 29:7 „Cel bun pricepe pricina săracilor, dar cel rău nu poate s-o priceapă”

Matei 19:21 „Dacă vrei să fii desăvârşit” i-a zis Isus „du-te de vinde ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino, şi urmează-Mă.”

Matei 26:11 Pentru că pe săraci îi aveţi totdeauna cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.

Luca 14:12-14  A zis şi celui ce-L poftise: „Când dai un prînz sau o cină, să nu chemi pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe neamurile tale, nici pe vecinii bogaţi, ca nu cumva să te cheme şi ei la rândul lor pe tine, şi să iei astfel o răsplată pentru ce ai făcut. Ci, când dai o masă, cheamă pe săraci, pe schilozi, pe şchiopi, pe orbi. Şi va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ţi răsplătească; dar ţi se va răsplăti la învierea celor neprihăniţi.”


Pe orfani şi văduve:

Isaia 1:17  Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!”

Iacov 1:27 „Religiunea curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim neîntinaţi de lume”


Ce ne spune Biblia despre milostenie?

Psalmul 37:25-26 „Am fost tânăr, şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea. Ci el totdeauna este milos, şi dă cu împrumut;şi urmaşii lui sunt binecuvântaţi. Psalmul 112:4, 5, 9 „Celui fără prihană îi răsare o lumină în întuneric,   El este milostiv, îndurător şi drept. Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul, şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate! El este darnic, dă celor lipsiţi; milostenia lui ţine în veci; capul i se înalţă cu slavă.

Proverbe 11:17 „Omul milostiv îşi face bine sufletului său”

Proverbe 14:31 „Cine asupreşte pe sărac, batjocoreşte pe Ziditorul său, dar cine are milă de cel lipsit, cinsteşte pe Ziditorul său.”

Proverbe 14:21 „Cine dispreţuieşte pe aproapele său face un păcat, dar ferice de cine are milă de cei nenorociţi”

Proverbe 22:9 „Omul milostiv va fi binecuvântat că dă săracului din pâinea lui”

Mica 6:8 „Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubeşti mila, şi să umbli smerit cu Dumnezeul Tău?”

Matei 5:7 „Ferice de cei milostivi că ei vor avea parte de milă” 
Matei 6:2-4 „Tu, deci, când faci milostenie, nu suna cu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii, în sinagogi şi în uliţe, ca să fie slăviţi de oameni. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata. Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.”
Luca 6:36 „Fiţi dar milostivi cum şi Tatăl vostru este milostiv”
Luca 12:33 „Vindeţi ce aveţi şi faceţi milostenie”

Romani 12:8 „Cine face milostenie, s-o facã cu bucurie.”

Iacov 2:13 „Judecata este fără milă pentru cel ce n-a avut milă, dar mila biruieşte judecata”

1 Petru 3:8  Încolo, toţi să fiţi cu aceleaşi gânduri, simţind cu alţii, iubind ca fraţii, miloşi, smeriţi.

 

 

Exemple de milostenie, binefacere şi dărnicie:

Văduva din Templu - Marcu 12:41-44  Isus şedea jos în faţa vistieriei Templului, şi se uita cum arunca norodul bani în vistierie. Mulţi, care erau bogaţi, aruncau mult. A venit şi o văduvă săracă, şi a aruncat doi bănuţi, care fac un gologan. Atunci Isus a chemat pe ucenicii Săi, şi le-a zis: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decât toţi cei ce au aruncat în vistierie; căci toţi ceilalţi au aruncat din prisosul lor, dar ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce-i mai rămăsese ca să trăiască.”

 

Tabita - Faptele Apostolilor 9:36  În Iope, era o uceniţă numită Tabita, nume, care în tălmăcire se zice Dorca. Ea făcea o mulţime de fapte bune şi milostenii.

 

Corneliu - Faptele Apostolilor 10:1-4  În Cezarea era un om cu numele Corneliu, sutaş din ceata de ostaşi numită „Italiana”.Omul acesta era cucernic şi temător de Dumnezeu, împreună cu toată casa lui. El făcea multe milostenii norodului, şi se ruga totdeauna lui Dumnezeu. Pe la ceasul al nouălea din zi, a văzut lămurit într-o vedenie pe un înger al lui Dumnezeu că a intrat la el, şi i-a zis: „Cornelie!”. Corneliu s-a uitat ţintă la el, s-a înfricoşat, şi a răspuns: „Ce este, Doamne?” Şi îngerul i-a zis: „Rugăciunile şi milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, şi El Şi-a adus aminte de ele.

 

Dărnicia Macedonienilor - 2 Corinteni 8:1-15  Fraţilor, voim să vă aducem la cunoştinţă harul pe care l-a dat Dumnezeu în Bisericile Macedoniei. În mijlocul multelor necazuri prin care au trecut, bucuria lor peste măsură de mare şi sărăcia lor lucie, au dat naştere la un belşug de dărnicie din partea lor. Vă mărturisesc că au dat de bună voie, după puterea lor, şi chiar peste puterile lor. Şi ne-au rugat cu mari stăruinţe pentru harul şi părtăşia la această strângere de ajutoare pentru sfinţi.     Şi au făcut aceasta nu numai cum nădăjduisem, dar s-au dat mai întâi pe ei înşişi Domnului, şi apoi nouă, prin voia lui Dumnezeu. Noi, deci, am rugat pe Tit să isprăvească această strângere de ajutoare pe care o începuse. După cum sporiţi în toate lucrurile: în credinţă, în cuvânt, în cunoştinţă, în orice râvnă, şi în dragostea voastră pentru noi, căutaţi să sporiţi şi în această binefacere. Nu spun lucrul acesta ca să vă dau o poruncă; ci pentru râvna altora, şi ca să pun la încercare curăţia dragostei voastre. Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. El, cu toate că era bogat, s-a făcut sărac pentru voi, pentru ca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi. În această privinţă vă dau un sfat. Şi sfatul acesta vă este de folos vouă, cari, de acum un an, cei dintâi aţi început nu numai să faceţi, ci să şi voiţi. Isprăviţi, deci, acum de făcut; pentruca, după graba voinţei să fie şi înfăptuirea, potrivit cu mijloacele voastre. Pentrucă, dacă este bunăvoinţă, darul este primit, avându-se în vedere ce are cineva, nu ce n-are. Aici nu este vorba ca alţii să fie uşuraţi, iar voi strîmtoraţi; ci este vorba de o potrivire: în împrejurarea de acum, prisosul vostru să acopere nevoile lor, pentru ca şi prisosul lor să acopere, la rândul lui, nevoile voastre, aşa ca să fie o potrivire; după cum este scris: „Cel ce strânsese mult, n-avea nimic de prisos, şi cel ce strânsese puţin, nu ducea lipsă.”

 

„Binefacerea şi dărnicia – jertfe plăcute Domnului”

Evrei 13:16  Şi să nu daţi uitării binefacerea şi dărnicia; căci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Îi plac.



 De ce să dăruim lui Dumnezeu ?

 

1. Pentru că Domnul Isus a zis:

Faptele Apostolilor 20:35  În toate privinţele v-am dat o pildă, şi v-am arătat că, lucrând astfel, trebuie să ajutaţi pe cei slabi, şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti.” 

                                                                                                                                                                                                      2. Pentru că Domnul Isus a poruncit aceasta şi dăruind ni se va dărui

Luca 6:38  Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.”


3. Pentru că Dumnezeu porunceşte:

Eclesiastul 11:1-2 ”Aruncă-ţi pâinea pe ape, şi după multă vreme o vei găsi iarăş! Împarte-o în şapte şi chiar în opt, căci nu ştii ce nenorocire poate da peste pământ.”

 

4. Pentru acoperirea nevoilor sfinţilor şi motiv de multe mulţumiri către Dumnezeu

2 Corinteni 9:7-11  Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu.” Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună, după cum este scris: „A împrăştiat, a dat săracilor, neprihănirea lui rămâne în veac.”„Cel ce dă sămânţă semănătorului şi pâine pentru hrană” vă va da şi vă va înmulţi şi vouă sămânţa de semănat şi va face să crească roadele neprihănirii voastre. În chipul acesta veţi fi îmbogăţiţi în toate privinţele, pentru orice dărnicie, care, prin noi, va face să se aducă mulţumiri lui Dumnezeu.

 

 Cum să dau lui Dumnezeu ?

1. Cu dragă inimă

1 Cronici 29:9  Poporul s-a bucurat de darurile lor de bunăvoie, căci le dădeau cu dragă inimă Domnului; şi împăratul David, de asemenea, s-a bucurat mult.


2. Cu sacrificiu

Luca 21:1-4  Isus Şi-a ridicat ochii, şi a văzut pe nişte bogaţi care îşi aruncau darurile în vistierie. A văzut şi pe o văduvă săracă, aruncând acolo doi bănuţi. Şi a zis: „Adevărat vă spun, că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toţi ceilalţi; căci toţi aceştia au aruncat la daruri din prisosul lor; dar ea a aruncat din sărăcia ei, tot ce avea ca să trăiască.”

3. Cu bucurie

2 Corinteni 9:7  Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu.”

4. Constant

Galateni 6:9-10  Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Aşa dar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.

5. Cu credinţă

Genesa 4:4  Abel a adus şi el o jertfă de mâncare din oile întâi-născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel şi spre jertfa lui; (Jertfa lui Abel a fost acceptată de Domnul deoarece el a venit înaintea Domnului cu credinţă adevărată şi cu închinare conform cu neprihănirea).

Evrei 11:4  Prin credinţă a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui.

1 Ioan 3:12  nu cum a fost Cain, care era de la cel rău, şi a ucis pe fratele său. Şi pentru ce l-a ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite.

 

Beneficiile celui ce dă

                                                                                                                                                                                                        

1. Desfătare spirituală

Isaia 58:10 „Dacă vei da mâncarea ta celui flămând, dacă vei sătura sufletul lipsit, atunci lumina ta va răsări peste întunecime, şi întunericul tău va fi ca ziua-n amiaza mare”

2. Binecuvântare şi răsplătire în tot ce vei face                                                       

Deuteronom 14:29 „Atunci să vină Levitul, care n-are nici parte, nici moştenire cu tine, străinul, orfanul şi văduva, care vor fi în cetăţile tale, şi să mănâce şi să se sature, pentru ca Domnul, Dumnezeul tău, să te binecuvânteze în toate lucrările pe care le vei face cu mâinile tale.”

Ieremia 17:10  „Eu, Domnul, cercetez inima, şi cerc rinichii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui.”

Matei 10:42  Şi oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din aceşti micuţi, în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-şi va pierde răsplata.”                                                                                               Coloseni 3:23-24  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.

2 Corinteni 5:10  Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut când trăia în trup.

3. Moştenirea Împărăţiei lui Dumnezeu

Matei 25:34-36, 40 „Veniţi binecuvântaţii Tatălui meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită dela întemeierea lumii. Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit; am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la mine.” „Adevărat vă spun că, oridecâte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut”

4. Îmbogăţire pe toate planurile

2 Corinteni 9:11 „În chipul acesta veţi fi îmbogăţiţi în toate privinţele, pentru orice dărnicie, care, prin noi, va face să se aducă mulţumiri lui Dumnezeu”
Psalmi 115:14-16  Domnul să vă înmulţească tot mai mult, pe voi şi pe copiii voştri! Fiţi binecuvântaţi de Domnul, care a făcut cerurile şi pământul! Cerurile Sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor.

5. Rugăciunea şi iubirea celor ce primesc, pentru cei ce dăruiesc                     

2 Corinteni 9:12-14  Căci ajutorul dat de darurile acestea, nu numai că acopere nevoile sfinţilor, dar este şi o pricină de multe mulţumiri către Dumnezeu. Aşa că dovada dată de voi prin ajutorul acesta, îi face să slăvească pe Dumnezeu pentru ascultarea pe care mărturisiţi că o aveţi faţă de Evanghelia lui Hristos, şi pentru dărnicia ajutorului vostru faţă de ei şi faţă de toţi; şi-i face să se roage pentru voi, şi să vă iubească din inimă, pentru harul nespus de mare al lui Dumnezeu faţă de voi.

Iată Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui!
Apocalipsa 22:12

 

Dacă ştiţi aceste lucruri, ferice de voi, dacă le faceţi.

Ioan 13:17

 

                                   Domnul să vă binecuvânteze pentru eventuala dărnicie pe care o veţi face

                                                              în folosul celor lipsiţi şi spre slava Domnului.

                                                                                                AMIN
 
 


Știre preluată de pe www.youtube.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni