Inceputul unei noi persecutii - Marian si Luiza - India
Adăugată de user necunoscut in 19/10/2008, citită de 2.566 ori
Autor: Lucratori-Romani.ro, Categorie: Misiune
Inceputul unei noi persecutii - Marian si Luiza - India
Sange, persecutie si groaza in India - India trece prin una dintre cele mai mari persecutii impotriva crestinilor din ultimii ani. Cand scriam in numarul precedent despre acest lucru nu ajunsesem sa realizez ce se intampla cu adevarat. Zilele au trecut si presa este impanzita de evenimente care au zguduit imaginea Indiei peste tot in lume. Insa realitatea este atat de tragica ca este destul de greu de descris in cuvinte ce se intampla cu adevarat aici.
Totul a inceput in statul Orissa, cu cateva saptamani in urma, cand unul dintre liderii hindusi a fost gasit impuscat de gruparile maoiste comuniste. Imediat vestea a fost raspandita peste tot si grupurile fundamentaliste hinduse au asociat crima crestinilor. A fost suficient ca doar cativa lideri hindusi din Orissa sa incite la violenta oamenii si de aici a inceput ceea ce poate fi cea mai mare persecutie din ultimii ani.


A venit totul ca un fel de tsunami din fata caruia nu au putut fugi decat unii. Imediat mirosul de sange s-a raspandit peste toata zona. Peste 50 de crestini au fost ucisi cu brutalitate. Femei si fete au fost abuzate si apoi ucise cu bestialitate sau arse de vii. Case, biserici al caror numar este greu de estimat, dar vorbim de mii, multe mii, au fost incendiate sau chiar demolate complet.


Fratii si surorile noastre care se afla in fata acestor evenimente sunt in marea lor majoritate tribali si deseori au fost expusi presiunii enorme de convertire la hinduism insa, pe unii, nici moartea nu i-a despartit de Cel ce a stat pe cruce pentru ei.


In junglele din apropiere au inceput sa se refugieze mii de oameni. Groaza se raspandeste fulgerator peste tot. Numarul refugiatilor in jungla a atins cifre de proportii, peste 50-60 de mii de oameni.

Prigoana nu se opreste insa aici. Guvernul falimenteaza in a garanta protectie si asta previzibil, caci ei indirect, sustin tot ce se intampla.


Guvernul Indiei incearca sa impuna masuri impotriva guvernului statului Orissa, insa pare doar o umbra pana acum. Nimeni nu indrazneste sa se intoarca acasa. Frica ii tine pe oameni fugari.

De aici, presiunea si persecutia a atins si un alt stat Madia Pradesh unde radicalii hindusi vor o experienta similara. Zilele trecute chiar, auzeam din gura unor lucratori, ca aceleasi grupuri vor sa raspandeasca setea de sange si aici in Bihar; dar deocamdata nu sunt semne vizibile.


Mai departe se aude ca in statul Kerala, din sudul tarii unde este poate cea mai mare concentratie de crestini - peste 50%, public, intr-o dezbatere TV, unul dintre liderii BJP (partidul hindus) a anuntat ca nu este exclus ca si ei sa experimenteze aceeasi soarta.


In fata acestei situatii un semn de intrebare se ridica in mintea mea: “Suntem gata?” – sangele martirilor este parte din fundatia bisericii. Sa asteptam o trezire peste India? Eu cred ca este vremea unei transformari si acest ecou nu va ramane fara raspuns.


Rugaciunile si lacrimile noastre ii vor influenta pe fratii si surorile noastre. Va avea grija Dumnezeu sa trimita raspunsul si incurajarea acolo unde trebuie, noi trebuie doar sa o cerem. Rugati-va pentru India, in special pentru statele Orissa si Madia Pradesh.

Baza Tineri Pentru Misiune Orissa - Zilele trecute vorbeam cu unul dintre liderii locali si am aflat ca baza TPM din Orissa a fost nevoita pentru mai multe zile sa intrerupa Scoala de Ucenicizare in urma acestor evenimente.


Locatia lor nu a fost afectata intrucat in capitala statului nu a inceput nici un eveniment major de persecutie, insa atat liderul bazei cat si o studenta au pierdut tot ce aveau, casele lor fiind distruse in urma acestei prigoane.


Sa mijlocim si pentru aceasta baza de misiune care a trecut prin mai multe greutati in ultimii ani, ca Dumnezeu sa ii tina tari pe stanca si sa fie Mangaietorul lor.

Andaman - Predand in DTS sub amenintarea de a fi prins de politie - Recent ne-am intors din insula Andaman care apartine Indiei si a fost in timpul tsunamiului poate cea mai afectata de acele evenimente. Mai jos redau ceea ce am scris in timpul acelor evenimente:


Am venit invitati fiind sa predam in Scoala de Ucenicizare (DTS) de aici. Totul a decurs bine pentru ei pana in ultima saptamana.


Luni a fost o zi de pace si marti de asemenea. In ziua de marti, cel mai probabil in timp ce predam despre “Misiune si evanghelizare”, cineva a vazut ce facem si ne-a reclamat la politie. Cursurile se desfasurau in incinta unei pensiuni (a unor crestini ortodocsi) si din cand in cand se mai perindau pe acolo si altfel de clienti.


A doua zi a sosit politia locala si de atunci presiunea a crescut continuu. Telefoane in fiecare zi, si vizite pe neasteptate.


Am aflat de la cel ce se ocupa de pensiune ca mai mult ca sigur sunt reprezentanti ai hindusilor cei care ne-au vazut, intrucat in ziua respectiva liderul lor venise la pensiune. Apoi un telefon pe neasteptate de la partidul hindus BJP, confirma intr-o oarecare masura ca asa stau lucrurile.

Nu am vrut sa renunt la a preda, mai ales ca era ultima saptamana si ceea ce predam era esential pentru lucrarea lor; asa ca am continuat, insa a trebuit sa o facem diferit si la ore neobisnuite.


Desfasuram de atunci cursurile intr-un hol din care poti intra in diverse camere. Atunci cand cineva venea ma puteam refugia intr-una dintre camere. Pe toata durata predarii o parte din echipa a stat la poarta sa urmareasca cine vine sau pleaca. In cazul in care apareau din nou cei care exercita presiune, ma sunau pe telefon pentru ca in cateva secunde cineva sa preia pozitia de profesor, iar eu sa pot merge in alta camera.


Problema este ca de multe ori veneau si plecau diverse persoane, ceea ce a facut sa luam decizia de a preda noaptea. Asa ca ultimele doua zile, datorita acestei situatii. am predat dupa ora 10 noaptea si in conditiile de mai sus; insa aceasta ne intareste si mai mult sa stam fermi in credinta si pentru numele Lui.

Nu exista semne de persecutie in ce va descriu eu aici, ci doar o presiune care a inceput de ceva saptamani in mai toata India, dupa tragicele evenimente din Orissa, unde au fost confirmati peste 50 de crestini ucisi de radicalii hindusi, si mai multe zeci de mii de frati si surori dintre triburi, refugiati din fata valurilor de violenta.


Scriu aceste cateva randuri pentru a ne ruga impreuna. Dumnezeu sa ne pazeasca si pe noi dar mai ales, pe cei care sunt si mai mult decat noi in fata acestor atacuri.

In afara de aceste mici evenimente de care scriu, am gasit Andaman-ul ca un orasel extraordinar de frumos cu o clima si o vegetatie de nedescris.


Peste 4 procente din populatie este reprezentata de credinciosi, din aproximativ 500 de mii de oameni, insa toti locuitorii sunt veniti din India, in special din sud. Restul populatiei locale in numar de cateva mii, este alcatuita din triburi. Ei locuiesc pe alte insule mai mici, pentru ca in total sunt 520 de insule.

Doar unul dintre cele 5-6 triburi este civilizat si evanghelizat (Nicobari - unde sunt crestini si musulmani) insa sunt si ei nominali si lipsiti de viata. Nu este permis nimanui sa ajunga in Nicobar, ci doar in Andaman si in alte insule nelocuite.


Restul triburilor sunt total necivilizate si implicit neevanghelizate, iar autoritatile au restrictionat orice contact intre ei si restul populatiei, asa ca aici este un oras cu tot ce iti doresti (media, telefoane, internet, masini etc.), iar cativa kilometri mai incolo, intalnesti viata tribala.

In Patna, pe ultima suta de metri – doar cateva zile au mai ramas pana vom pleca la Cursul de Pregatire de Lideri – unul dintre cursurile cu mare ecou in viata multor lideri din misiune.

In aceste cateva zile insa, avem enorm de multe lucruri de rezolvat, mai ales ca nu vom mai veni in Patna decat cu cateva ore inainte de a pleca spre Romania.


As vrea sa va rugati pentru noi sa putem pregati toate lucrurile care tin de casa, lucrare si relatii, dar mai ales sa nu fie nici o problema la politie unde suntem inregistrati, pentru ca am vizitat cateva locuri din India fara sa ii anuntam in prealabil de plecarile noastre. Aceasta nu ar fi fost o problema daca in unele dintre aceste zone nu ne-ar fi pus o stampila de trecere.

Ne rugam ca aceste lucruri sa nu constituie o „abatere grava”, mai ales ca Dumnezeu ne stie inima curata si intentiile in tot ce am facut.

Urmeaza doua luni pline – In perioada imediat urmatoare va trebui sa merg sa vizitez echipa de DTS care va avea perioada de practica in zona unde locuiesc maitili (sper ca va mai aduceti aminte de acest grup etnic).


Vor fi o perioada in Nepal, iar o alta in nordul Biharului. Ce am aflat si eu abia astazi este ca Dumnezeu le-a deschis usi si vor merge 2 saptamani in Jhanjarpur (Madhubani) la echipa organizatiei Misiunea India, lucrare pe care am inceput-o impreuna acum patru ani si care este una dintre cele mai binecuvantate lucrari din zona. Asa ca dupa mai multi ani, voi ajunge din nou in Jhanjarpur.

Dupa aceea va urma acest curs de pregatire, timp in care vom lucra impreuna cu alti lideri la pregatirea Conferinta Regionale TPM Sud-Estul Asiei, din luna decembrie.


Si cu aceasta timpul nostru aici in India se apropie de incheiere pe acest an, urmand sa ne reintoarcem in Romania, spre sfarsitul anului, unde asteptam sa vina al patrulea membru in familia noastra.

O luna de investitii … in oameni – asa cum ati citit deja, in Andaman a fost unul dintre locurile unde am mers pentru a preda studentilor din DTS despre “Misiune si Evanghelizare” unul dintre subiectele vietii mele.


Insa am avut ocazia sa predau si in baza noastra aproape doua saptamani atat despre “Viata crestina” cat si despre “Biblie si Metoda de Studiu Inductiv” mai ales de ce este Biblia mai importanta decat oricare alta carte.

Pregatirea pentru aceste aproape trei saptamani, investitia in acesti studenti dar si timpul cu Dumnezeu au fost de departe cele mai mari beneficii care le-am avut ca familie.

De 5 ani impreuna prin INFOmisionar - Au trecut cinci ani pretiosi de cand INFOmisionar si lucrarea noastra din India au inceput. Cinci ani pretiosi in care binecuvantarile nu au lipsit, ba chiar mai mult, ele au reusit sa eclipseze multele incercari si provocari de tot felul si de mai oriunde.


Privind in urma, nu poate iesi in evidenta decat prezenta lui Dumnezeu in ambele lucrari care au inceput impreuna cu scopul de a extinde Imparatia lui Dumnezeu.


Cinci ani in care am reusit sa ne cunoastem, sa invatam impreuna, sa ne incurajam si sa ne motivam reciproc. Sunt multe de spus pentru ca in toata aceasta perioada s-au intamplat multe. Ne-am format ca o echipa, oameni din diferite biserici, dar uniti de Acelasi binecuvantat Tata.

Multumim ca echipa, TPM Bihar, dar si ca familie fiecaruia dintre dumneavoastra. Multumim tuturor celor care ca voluntari s-au alaturat echipei INFOmisionar.


Multumim mult pentru tot sacrificiul familiei Adam: Lucian si Claudia impreuna cu cei doi copii, Timy si Aby, care au transformat garsoniera in care stau nu doar intr-o casa de oaspeti pentru cei mai multi dintre noi, dar si intr-un loc unde multe nopti au devenit albe pentru ca fiecare dintre dumneavoastra sa puteti primi vesti de la noi.

Asadar, Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa ne binecuvanteze pe toti si fie ca viziunea lui Dumnezeu cu privire la aceasta sursa de informatie sa capete noi dimensiuni in perioada care va urma si sa putem aniversa impreuna multi, multi ani.

„Fii binecuvantat pentru toate, Doamne!” si fiti binecuvantati de El toti cei care faceti posibila existenta INFOmisionar-ului prin suportul de tot felul dupa cum Dumnezeu v-a pus pe inima.

Inchei aici, si Dumnezeul oricarei binecuvantari sa ne uneasca impreuna pentru extinderea Imparatiei Lui pana la marginile pamantului.

Din India,
Marian, Luiza si Emma, impreuna cu Echipa TPM Bihar

Știre preluată de pe www.lucratori-romani.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni