Zhang Rongliang inchis de 7058 zile in China
Adăugată de user necunoscut in 22/08/2008, citită de 234.224 ori
Autor: Administrator, Categorie: Prizonieri pentru Christos
Zhang Rongliang
Conform unui raport intocmit de China Aid Association, pastorul Zhang Rongliang a fost condamnat la sapte ani si jumatate de detentie, verdictul a fost emis de catre Tribunalul poporului, in data de 4 iulie.
Pastorul Zhang, un lider proeminent al bisericilor de casa, a fost arestat pe cand se afla intr-un apartament inchiriat din satul Xuzhai, in dupa-amiaza zilei de 1 decembrie, 2004.
El mai petrecuse 12 ani in inchisoare, ani insumati in timpul celor cinci perioade de detentie diferite, si a experimentat torturi grele, inclusiv socuri electrice in aceasta perioada.
Dupa ce a fost tinut inchis timp de aproape un an, oficialii au incercat sa il mute din Xinmi in Zhongma, dar temandu-se ca din pricina conditiei sale fragile ar putea muri, acestia s-au razgandit. In schimb a fost internat intr-un spital din Xinimi deoarece sufera de diabet si hipertensiune in asociere cu alte boli cronice.
In cele din urma, pastorul Zhang a fost transferat la spitalul din Zhongma unde a ramas lunile februarie si martie, 2006.

In fata tribunalului, a aparut in data de 6 aprilie, dupa mai mult de 16 luni de detentie, invinuit de detinerea unui pasaport fals si trecerea frontierei in mod ilegal. Cu ocazia acestei audieri, tribunalul a recunoscut ca probele sunt insuficiente si astfel s-a cerut ajutorul unui for superior.

Știre preluată de pe www.prisoneralert.com
Bunul Dumnezeu sa vegheze asupra acestui frate, si sa-i dea ca rasplata cununa mantuirii Lui! Amin.
Adăugat în 06/06/2010
Opțiuni