Persecutie in Orissa !
Adăugată de user necunoscut in 18/09/2008, citită de 2.577 ori
Autor: BenHur, Categorie: Misiune
Persecutie in Orissa !
Cel putin 40 de crestini au fost omorati in ultimile zile in statul Orissa din estul Indiei, peste 4,000 de oameni raniti, peste 2,000 de case distruse, 10,000 de familii crestine (cei mai multi catolici) au fugit in padurii dupa ce casele lor au fost distruse s-au atacate de extremisti hindusi.


Totul a inceput pe data de 22 August, cand un lider religios hindus impreuna cu patru din ucenici lui au fost omorati de gherilele Maoiste (comuniste). Vina a fost insa aruncata asupra crestinilor. Bande de extremisiti hindusi au atacat biserici, institutii si casele crestinilor, ucigand, distrugand si jefuind. Activisti hindusi inarmati fac raiduri prin sate, amenintand cu moartea pe crestinii care nu vor sa renunte la credinta. Peste 3,000 au aceptat sa renunte la crestinism si sa faca ritualuri hinduse.


Unele intamplari sunt deadreptul infioratoare. O tanara care incerca sa opreasca extremistii care atacau un orfelinat crestin a fost aruncata de vie in cladirea care ardea, unde ea a murit arsa. Un barbat handicapat nu a putut sa scape de foc si a fost ars de viu. Un pastor a fost ucis si taiat in bucati.


Dar cea mai impresionanta este povestea lui Kamalini Naik insarcinata in luna a saptea. Cand sotul lui Kamalini Naik a fost amenintat cu moartea mamei lui daca nu se converteste la Hinduism, a cedat renuntand la credinta. Cand a venit randul sotiei, a ramas statornica in credinta, aceasta decizie a costat-o viata, fiind taiata in bucati impreuna cu fiul ei de un an si jumatate, chiar in fata sotului si a altor crestini.


Comunitatile de crestini traiesc in frica si in primejdie. Talhariile, uciderile, incendierile caselor si a bisericilor au loc pretutindeni in Orissa. Sa sustinem in rugaciune pe acesti credinciosi. Fie ca Dumnezeu sa le dea putere sa rabde totul spre slava Lui.

Știre preluată de pe www.resursecrestine.ro
rugaciune pt ei
Domnul sa ii tina tari si neclintiti pana la capat.Haide-ti sa ii sustinem in rugaciune si numele Domnului sa fie proslavit.
Adăugat în 21/09/2008
Opțiuni