Conferinta Internationala “Biserica si protectia mediului” Sibiu .
Adăugată de user necunoscut in 14/07/2008, citită de 2.104 ori
Autor: Vasiloni Florin, protopop, Categorie: Evenimente
Conferinta Internationala “Biserica si protectia mediului” Sibiu .
In perioada 6-8 iulie, a avut loc la Sibiu o conferinta cu participare internationala, axata pe problematica protectiei mediului. Protectia mediului, care in termeni eclesiastici defineste intreaga creatie, trebuie sa devina o activitate care devine tot mai importanta in Romania , pe fondul integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana. Comunitatile si societatea trebuie sa constientizeze valoarea pe care natura o are pentru om.
Conferinta s-a desfasurat la sediul Academiei Evanghelice Transilvania din Sibiu, cu sprijinul mai multor asocatii si fundatii din Germania. In cadrul conferintei, s-au prezentat viziuni ale Bisericilor istorice, referitoare la creatie si tot ceea ce tine de protectia acesteia. Pr. Dr. Dorin Oancea, de la Mitropolia Ardealului Sibiu, a prezentat un referat despre Teologia creatiei din perspectiva ortodoxa. Pozitia Bisericii Evanghelice a fost sustinuta de catre Pr. Dr. Jurgen Henkel, Director al Academiei Transilvania Sibiu si Pr. Gerhard Monninger, Munchen, care au dezbatut teme ca protectia creatiei ca si porunca divina si aportul Bisericilor la o dezvoltare ecologica durabila a Europei. O viziune catolica asupra creatiei, precum si consideratiile actuale asupra protejarii mediului, a fost oferita de catre Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop Greco-catolic de Sarmisegetuza si Responsabil Eparhial cu Pastoratia laicilor- Lugoj.
Pe lista participantilor, s-au regasit teologi, juristi, jurnalisti, profesori si cercetatori, printre care Dl. Cristian Untea (Secretariatul de Stat pentru Culte); Pr. Visarion Alexa (Arhiepiscopia Bucuresti); Pr. Peres Zaharia (Mitropolia Banatului); Andreea Krempels (Manager de Proiecte- Bis. Evanghelica); Ion Longin Popescu (Formula AS) s.a.
Bisericile pot lucra impreuna, dar si fiecare in parte, in vederea informarii in randul societatii asupra pericolelor care se nasc din distrugerea mediului. Bisericile se pot implica in actiuni care sa vizeze cunoasterea mediului, a interactiunii dintre sistemul economic si stemele naturale. Este necesara prevenirea si combaterea degradarii naturii, precum si armonizarea intereselor imediate si de perspective ale societatii in ansamblu, privind utilizarea factorilor de mediu.


VASILONI FLORIN
PROTOPOP


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni