Curs intensiv de dirijat
Adăugată de dan4net in 25/07/2022, citită de 954 ori
Autor: Fundatia Jubilate, Categorie: Anunțuri
Curs intensiv de dirijat

Cursurile intensive de dirijat organizate de Fundaţia Jubilate vizează formarea spiritual-muzicală a celor care slujesc ca dirijori în bisericile evanghelice din România şi diaspora română. În scopul acesta, urmărim aspecte spirituale legate de calitatea noastră de ucenici ai lui Cristos şi făcători de ucenici, precum şi aspecte muzicale legate de tehnică dirijorală, tehnică vocală, cântatul în ansamblu şi lucrul cu ansamblul. Toţi participanţii vor avea ocazia să dirijeze ansambluri formate din cursanţi, iar o parte din aceştia vor avea ocazia să lucreze şi cu un ansamblu lărgit, cuprinzând şi corul bisericii din Mănăştur.

 

Cine se poate înscrie?

La acest curs cu regim intensiv, se pot înscrie dirijori de coruri bisericeşti, de toate vârstele, care doresc să crească în înţelegerea şi deprinderile necesare pentru slujirea lor. Cerinţele minime pentru înscrierea la curs sunt următoarele:

  • să citeşti bine notele muzicale,
  • să-ți fi însuşit tehnica de bază a dirijatului,
  • să ai un minim de experienţă de dirijat.

De exemplu, dacă ai învăţat bazele gesticii dirijorale, poţi citi pe rând vocile dintr-o cântare de cor (cu vocea sau cu ajutorul unui instrument), şi lucrezi sau ai lucrat cu un grup vocal sau un cor, poţi fi primit la curs.  În timpul cursului, profesorii Ken Tucker şi Emanuel Bălăceanu vor lucra diferenţiat cu participanţii, în funcție de nivelul fiecăruia, într-o atmosferă ziditoare în care fiecare învaţă, nu doar din contactul direct cu profesorii, ci şi din lucrul desfăşurat de profesori cu ceilalţi. Pe lângă cursurile de dirijat va fi un curs pentru bazele tehnicii dirijorale. Astfel, căutăm să întâmpinăm nevoile fiecărei categorii, de la mai puţin experimentaţi la avansați.

Date organizatorice

Cursul va avea loc la Biserica Baptistă Mănăştur (nr. 1) din Cluj-Napoca. Va începe luni, 15 august, la ora 10 şi se va încheia duminică, 21 august, cu slujirea de dimineaţă în Biserica Baptistă Mănăştur, urmată de masa de prânz. În slujirea de duminică dimineaţă, corul dirijorilor va sluji alături de corul bisericii, şi va fi dirijat de o parte dintre cursanţi.

 

Contribuţia de participare pentru curs este 400 lei, sumă ce include masa pe perioada cursului. Cazarea va fi asigurată în familii.

Numărul de locuri este stabilit la 25.

 

Profesori:

Emanuel Bălăceanu

Ruben Mureşan

Ken Tucker

 

Link înscriere


Știre preluată de pe www.jubilate.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni