Am 2 anisori si 16 operatii. Sufar de atrezie esofagiana. Te rog, salveaza-ma!
Adăugată de Softy in 04/07/2017, citită de 2.946 ori
Autor: Speranta pentru Romania, Categorie: Diverse
Am 2 anisori si 16 operatii. Sufar de atrezie esofagiana. Te rog, salveaza-ma!

Razvan (27 ani) si Alina (25 ani) sunt doi tineri care si-au dorit foarte mult un copil. Mare le-a fost bucuria cand pe 03 August 2015 s-a nascut ingerasul lor, Denis. Imediat dupa nastere a inceput un adevarat calvar pentru aceasta tanara familie. La doar cateva ore de la nastere, Denis a fost diagnosticat cu atrezie esofagiana. A fost transportat si operat de urgenta la Timisoara la Spitalul Louis Turcanu. Atrezia esofagiana este o malformatie congenitala. In cazul acestei malformatii esofagul nu este un tub continuu de la gura pana la stomac, ci este intrerupt. Asta inseamna ca, copilasul nu poate fi hranit.

Prima operatie a constat in anastomoza, adica segmentul superior a fost legat de cel inferior prin interventie chirurgicala.

Din pacate prima anastomoza nu a tinut, s-a intervenit a doua oara chirurgical, i s-a montat o plasa, care din pacate si aceasta a tinut numai 2 saptamani. A urmat o stenoza la esofag, s-a refacut anastomoza care din pacate din nou s-a desfacut, dupa care i s-a repus gastrostoma si faringostoma.

Urmatorul pas a fost sa se faca un transplant de colon, dar trebuia ca Denis sa aiba cel putin 10 kg si sa streaca 1 an de zile de la ultima operatie de anastomoza.

La un 1 an si 3 luni Denis avea 10 kg si i s-a facut transplantul de colon. Dupa acest transplant a inceput un adevarat calvar pentru acest ingeras si o suferinta pe care nu o putem descrie in cuvinte:

– a facut necroza la colon (nu s-a vascularizat decat jumatate);
– a facut puroi la stomac;
– a facut mediastin la inima;
– a luat infectie cu Klebsiella in spital.

Dupa transplantul de colon, Denis a continuat sa fie hranit prin gastrostoma. Insa tot laptele iesea afara prin faringostoma, pentru ca stomacul din partea de jos nu comunica cu partea de sus. Din pacate s-a format o fistula (gaura) si o parte din mancare mergea din stomac la plamani.

In urma atator probleme Denis a mai suportat inca 3 operatii, ultima (din Romania) fiind pe 24 Decembrie 2016 la plamani, acestia fiind lipiti de alte organe, in urma problemelor cu alimentatia prin gastrostoma. Dupa ce a trecut in Timisoara prin 9 operatii, parintii au cautat alternative in strainatate. In final au ajuns la inceputul lunii Februarie 2017 la Universitätsmedizin der Johannes Gutenberg Kinderchirurgie (din Mainz, Germania). Aici medicii le-au dat speranta parintilor ca ingerasul lor se va face bine. In Germania prima data medicii i-au lungit esofagul. Dupa care Denis a mai suportat o operatie de anastomoza care durat 5 ore.

Imediat dupa aceasta operatie Denis a stat 2 luni de zile sedat in somn profund. Dupa ce s-a trezit a durat 1 luna si doua saptamani sa isi recunoasca parintii si sa isi poata controla corpul, incat acum este nevoie sa faca kinetoterapie.

Suferinta lui Denis nu s-a incheiat aici, in Germania Denis a mai suportat pana in acest moment inca 7 operatii, printre care:

– operatie de malformatie la fund;
– si operatie de reconstructie a stomacului.

In total, pana in acest moment, desi Denis nu are inca 2 anisori, deja are 16 operatii.

Medicii din Germania sunt foarte optimisti ca Denis va reusi sa se faca bine. Urmeaza 3 luni de zile cruciale pentru Denis, dupa care la finalul lunii Septembrie exista toate sansele ca Denis sa se intoarca acasa. In cele 3 luni de zile Denis va trece prin alte cateva operatii, in mod special la esofag. Din pacate insa, parintii lui Denis nu mai dispun de fondurile necesare pentru a suporta toate cheltuielile din Germania pentru aceste ultime 3 luni zile. Situatia lor financiara este disperata si risca in orice moment sa fie nevoiti sa se intoarca acasa chiar pe ultima suta de metri, cand se ,,decide” viata ingerasului lor.

Suma de care au nevoie pentru a acoperi toate cheltuielile pentru cele 3 luni de zile, se ridica la 7.500 de euro.

Nu putem sa stam nepasatori fata de o asa suferinta prin care trece Denis. Nu putem sa nu il ajutam pe acest mic ingeras care are atat de mare nevoie de ajutorul nostru. Doar un parinte poate sa inteleaga suferinta si drama prin care trec parintii lui Denis, care nu isi doresc nimic mai mult pe lumea aceasta, decat copilul lor sa fie sanatos.

Nu putem spune decat ,,Doamne ajuta” si fiecare sa intindem o mana de ajutor acestui ingeras atat de greu incercat de suferinta.

Donatii se pot face in conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania.

Denumire: Asoc. Misiunea Speranta pentru Romania
CUI: 26044485

BCR (Banca Comerciala Romana)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

Va rugam sa specificati pentru cine faceti donatia!

Numele tuturor donatorilor vor aparea pe pagina DONATORI

Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati:

Telefon: 0749.402.098

Email: [email protected]


Știre preluată de pe www.sperantapentruromania.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni