Lucrarea în proiectul Rroma - Zoltán Barabás 5/2017
Adăugată de wycliffe.romania in 25/04/2017, citită de 1.792 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Lucrarea în proiectul Rroma - Zoltán Barabás 5/2017

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” Isaia 58:1a

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Vă salut cu dragostea călduroasă a Mântuitorului nostru în această zi frumoasă de primăvară în acest an nou. Sunt atât de bucuros că a sosit primăvara și zilele scurte și geroase de iarnă trăiesc doar în amintirile noastre. Iubesc foarte mult zilele lungi și călduroase, deaceea iarna pentru mine este mai grea, dar în același timp este cel mai bun sezon sufletesc, pentru că oamenii sunt mai mult ”închiși” așa că sunt mai multe posibilități pentru întruniri și discuții personale. Astfel, aș dori să ne uităm puțin peste lucrarea Dumnului, în care și eu am putut participa cu ”felia” mea, un pic, cu ajutorul Domnului. Desigur aceasta nu este lucrarea întreagă, care se întâmplă în lume și nici chiar în jurul meu, dar la aceste întâmplări și eu am putut participa activ și astfel putem slăvi împreună pe Domnul pentru lucrarea Sa de har.

LUCRAREA MEA ÎN PROIECTUL RROMA

Pot să afirm cu siguranță, că în timpul iernii am cea mai activă parte a slujiri mele, astfel eu voi da, doar un ”gust” din cele întâmplate.

ORELE BIBLICE DIN APALINA

Aceasta a fost unul din cele mai importante slujiri din iarna aceasta. Cu membrii și liderii bisericii din Apalina, desigur împreună cu păstorul, încă de anul trecut am decis, care sunt porțiunile și întâmplările biblice cele mai importante pe care să le traducem și ei să folosească în bisrică în limba rromani. Alegerea lor a fost capitolul trei din Epistola lui Iacov și câteva întâmplări din viața lui Hristos. Împreună am reușit să traducem și să corectăm aceste capitole, la care am alăturat câteva întrebări și imagini. Astfel la începutul iernii am creeat un mic caiet cu șapte lecții biblice. Eu din decembrie până în februarie m-am dus regulat la ei ca să țin o mică oră de pregătire pentru frați lideri, pentru că ei doresc să folosească aceste lecții la orele biblice din familii. În acestă perioadă desigur am avut câteva întreruperi.

Pe de o parte, pentru că eu am fost bolnav o perioadă, pe altă parte, pentru că am făcut o pauză pe timpul sărbătorilor de iarnă. Dar am reușit să conduc aceste întâlniri și am pregătit acești frați pentru acestă lucrare. Întâlnirile au fost foarte binecuvântate, am putut să ne clădim reciproc unii pe alții, și mie mi-a fost de mare ajutor pentru cunoștințele mele personale de limbă. Noi însă trebuie să ne rugăm, ca vizitele în familii să înceapă, și mulți să se întoarcă la Domnul în timpul întâlnirilor, și cei mântuiți să crească în Domnul.

LECȚIILE DE LIMBĂ ȘI ORELE BIBLICE PENTRU COPII

Orele de limbă rromani au continuat, dar am ajuns într-o fază mai grea, pentru că acum trebuie să practice și vorbirea în timpul lecțiilor. Și orele biblice pentru copii au continuat în timpul iernii, desigur în afara vacanțelor. Am studiat, pe lângă viața lui Hristos, începuturile din Genesa, și viața patriarchilor. Desigur în timpul crăciunului am recapitulat întâmplarea de crăciun și am avut desigur și acum o mică sărbătoare împreună, de nașterea Mântuitorului nostru. Slăvesc pe Domnul pentru toate oportunităţile de slujire şi de învăţare. Vă rog să vă rugaţi cu mine, ca Domnul prin mine să atingă acești copii și să aducă trasformare în viața și în famiile lor.

Detalii...

Rugăciune pt. Zoltán Barabás


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni