Esti invitat la un concert care iti deschide orizontul!
Adăugată de Malina1205 in 30/07/2016, citită de 1.975 ori
Autor: Anonim, Categorie: Diverse
Esti invitat la un concert care iti deschide orizontul!

Dragi prieteni,

În cadrul Cursului de vară 2016 vom avea o seară de neuitat. Vă invităm și pe dumneavoastră să participați împreună cu noi la o seară specială cu ”regele instrumentelor” - orga.  

Înainte de acest eveniment, cei înscriși la Cursul de vară Jubilate vor avea prilejul să intre în balconul Bisericii Evanghelice Sibiu, să vadă modul în care a fost construită orga care a slujit biserica sute de ani. Vor asculta muzică și explicațiile organistei bisericii despre cea mai mare orgă cu tuburi din România.  

De la biserică, vom merge la Sala Oglinzilor - Forumul German, unde îi invităm pe toți iubitorii de muzică să participe la un recital-lecție, numit "Orga renaște".  În cadrul recitalului, vor cânta organiștii Ovidiu Leonaș și Ken Tucker.  Se vor alătura violonista Gretty Niculescu și corul Jubilate.  

Orga la care vor cânta este construită de Ovidiu Leonaș si arhitectul Daniel Șoltuzu, care de asemenea va fi prezent. Orga aceasta reprezintă o renaștere a instrumentului, fiind un concept nou de orgă portabilă, care folosește tehnologia DIGITAL SAMPLING, reușind surprinzător de frumos să redea sunetul original al orgii cu tuburi. Prin muzica serii, orga va fi prezentată în ambele ei ipostaze: ca instrument solistic și ca instrument acompaniator, alături de vioară și cor. Această orgă se numește IUBAH.
 
Vă așteptăm cu drag în 4 august la ora 18.30 la Sala Oglinzilor, Formul German, Sibiu.


Știre preluată de pe www.jubilate.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni