În Moldova s-a dat startul pregătirii a 50 de misionari din 16 țări ale lumii
Adăugată de vitaliemarian in 30/06/2016, citită de 2.050 ori
Autor: Vitalie Marian, Categorie: Misiune
În Moldova s-a dat startul pregătirii a 50 de misionari din 16 țări ale lumii

Reportaj video aici: https://www.youtube.com/watch?v=xB8kXx0w0Fk

În data de 26 iunie, la Chișinău, a avut loc deschiderea oficială a Școlii Internaționale de Misiune - Precept Ministries Eurasia. Cincizeci de studenți din 16 țări au venit în Moldova pentru a învăța cum să împărtășească Evanghelia oamenilor prin Taekwon-Do, fotbal, fitness sau jurnalism. 

Festivitatea a început cu programele demonstrative de Taekwon-Do și Fotbal, prezentate de instructorii și studenții școlii. Instructorii sunt campioni europeni și internaționali, care au adus multă faimă țării noastre de-a lungul anilor. 

 

 

 

 

 

Directorul școlii, Vasile Filat, a salutat participanții la eveniment și a transmis salutări din partea conducerii misiunii internaționale și euro-asiatice Precept Ministries - Kay, Jack și David Arthur și, respectiv, Mia și Costel Oglice. El a reiterat viziunea școlii, care constă în facerea de ucenici și a punctat ideea că misiunea trebuie să fie prioritate în viața fiecărui creștin.  

“Scopurile școlii noastre nu se schimbă, ele rămân aceleași. Noi vrem să pregătim misionari, care vor folosi instrumentul pe care i-l oferim - sport sau mass-media pentru a face ucenici pentru Domnul nostru Isus Hristos. Noi ne propunem ca fiecare student, la întoarcerea sa acasă, din septembrie, să înceapă deja să facă acest lucru în deplina măsură a credinței lor”, a declarat Vasile Filat.

În finalul discursului său Vasile Filat a îndemnat participanții să țină un minut de reculegere în memoria a șapte slujitori din conducerea Uniunii Baptiste din Basarabia care, în urmă cu 75 de ani, au fost arestați de regimul sovietic și exilați în Siberia pentru Evanghelie, de unde nu s-au mai întors.

La rândul său, Ion Miron, Episcopul Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova, a exprimat cuvinte de recunoștință conducerii școlii de misiune pentru aportul pe care-l aduce această școală la pregătirea de noi slujitori în Evanghelie atât în țara noastră, cât și în afara ei. 

“Această școală de misiune se deosebește mult de alte școli. Nu știu dacă mai există astfel de facultăți în alte țări sau chiar în Republica Moldova. Ea se deosebește și prin faptul că la fiecare facultate se pune un accent extraordinar și mare pe Cuvântul lui Dumnezeu. Se studiază Biblia și se vede transformarea inimilor, transformarea caracterelor, vieților studenților care vin aici. Aici se insuflă acea dedicare, dorință de a se implica în lucrare și de a aplica imediat. Nu trebuie să aștepți un an, doi până pui în practică ceea ce înveți”, a subliniat Ion Miron.

Un oaspete special la eveniment a fost directorul departamentului de misiune a Federației Baptiste Europene, Daniil Trușevici. El i-a îndemnat pe studenți să urmărească întotdeauna premiul ceresc al lui Dumnezeu în slujirea lor.

“Răsplata creștinului este veșnică și nepieritoare, de aceea vă îndemn să fugiți în maratonul veșniciei, în maratonul slujirii. Fiți credincioși, atingeți scopuri, fugiți în așa fel ca să primiți premiul ceresc”, a spus Daniil Trușevici.

În cadrul programului, studenții facultății de jurnalism au prezentat un filmuleț despre prima săptămână de studii la școală. În așa mod, ei au dorit să redea participanților măcar un pic din atmosfera școlii. 

https://www.youtube.com/watch?v=4OWnLZxS5IE

Reprezentanții fiecărei facultăți, studenții anilor 2 și 3 din România, Moldova, SUA și Rusia, au împărtășit mărturiile lor din lucrare pe parcursul anului trecut. Ei au spus că școala le-a dat viziune clară și i-a învățat în mod practic să facă ucenici. Ei au povestit că la întoarcerea lor acasă ei au deschis grupe sportive cu studierea Bibliei, iar jurnaliștii au promovat din plin evenimentele creștine în localitățile lor, reușind să recruteze oameni în grupe de studiu biblic și sesiuni de studiere a Bibliei.

Studenții care au venit la anul 1 și-au exprimat dorința fierbinte de a învăța bine și abia așteaptă să pună în aplicare tot ce vor prelua din experiența bogată a profesorilor lor. 

“Foarte mult vreau să învăț cum să le predau copiilor Biblia prin fotbal.” (Anastasia Cernous, studenta facultății de fotbal, SUA)

“Eu am privit un video promoțional despre facultatea de fotbal pe pagina oficială a Școlii, iar la sfârșitul filmulețului a fost menționat faptul că acesta a fost realizat de studenții facultății de jurnalism. Mi-a plăcut foarte mult acest promo și mi-am zis că și eu vreau să învăț să fac video-uri prin care să promovez informații despre Hristos, materiale evanghelistice. În așa mod am ajuns aici și îmi place foarte mult” (Amir Sakaev, studentul facultății de jurnalism, Rusia).

Școala Internațională de Misiune pune un accent sporit pe studierea Sfintelor Scripturi după metoda inductivă. Programul de învățământ include zeci de cursuri de studiu biblic, pe care studenții urmează să le predea în grupele lor. Curriculumul mai presupune câteva lucrări practice: vizite în biserici, călătorii misionare în localitățile fără prezență evanghelică, organizarea taberelor de zi pentru copii.

Deschiderea Școlii a avut loc în incinta bisericii “Harul” din Chișinău, la care au participat circa 200 de persoane. Studiile se desfășoară la Centrul de Instruire și Agrement “Moldtelecom” din Republica Moldova.

Precizăm că Școala Internațională de Misiune - Precept Ministries Eurasia și-a început activitatea în data de 21 iunie și se va încheia pe 21 august. Școala a fost lansată în anul 2012 și a reușit să pregătească pînă în prezent peste 100 de misionari care fac lucrare în peste 20 de țări ale lumii. 

Pot deveni studenți la Școala de Misiune creștinii evanghelici care au împlinit vârsta de 18 ani, botezați și sunt membri activi în biserica locală. În anul 2017 școala se va desfășura în aceeași perioadă 21 iunie- 21 august. Înscrierea se poate face la email [email protected] sau la numărul de telefon +37369966779. Detalii pe www.ims.eurasiaprecept.org

În vara aceasta misiunea “Precept Ministries” din Moldova organizează mai multe evenimente cu studiu biblic. În perioada 12-22 iulie va avea loc tabăra de limbă engleză, iar în perioada 25-30 iulie - festivalul misiunii “Precept Ministries”, în cadrul căruia participanții vor studia intensiv cursul “Căsătorie fără regrete”.


Știre preluată de pe www.moldovacrestina.md
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni