Apel catre firmele / companiile crestine platitoare de impozit pe profit
Adăugată de Slujire in 13/12/2015, citită de 2.050 ori
Autor: Slujire Crestina, Categorie: Diverse
Apel catre firmele / companiile crestine platitoare de impozit pe profit

Cu ocazia sfarsitului de an, asociatia crestina umanitara ,,Misiunea Speranta pentru Romania” face un apel catre toate firmele si companiile crestine din Romania platitoare de impozit pe profit sa ni se alature in campaniile umanitare cu ocazia Sarbatorilor de Iarna. La final de an, fiecare firma / companie va trebui sa isi plateasca impozitul pe profit catre stat. Prin Legea Sponsorizarii, firmele / companiile din Romania platitoare de impozit pe profit pot directiona 20% din impozitul pe profit catre actiuni umanitare printr-un ONG / asociatie umanitara. Astfel, 20% din impozitul pe care dvs il datorati statului, il puteti dona in campanii si actiuni umanitare, FARA SA VA COSTE NIMIC, fara sa pierdeti nimic. Oricum, cei 20% va trebui sa ii dati statului ca impozit. Daca acesta va permite sa il directionati catre copii orfani, mame vaduve, copii strazii, batranii strazii, etc, de ce nu ati face lucrul acesta?

 

CE TREBUIE SA FACETI

 

1. Cereti un contract de sponsorizare pe adresa de email: [email protected], sau telefon: 0749 402 098, sau descarcati-l de AICI

2. Se va incheia un contract de sponsorizare intre asociatia noastra umanitara si compania / firma dvs;

Conform Codului Fiscal aflat în vigoare, Titlul 2, Cap. II, art.21, alin.4 p: Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente dacă totalul acestor cheltuileli îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

– Se încadrează în 3 la mie din cifra de afaceri;

– Nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

3. Cu ajutorul donatiei firmei dvs, noi vom rezolva cazurile umanitare de mai jos. Fiecare actiune de ajutor va fi filmata iar la final veti putea vedea video cum aceste persoane nevoiase au fost ajutate.

4. De asemenea, compania / firma dvs va beneficia de promovare prin rapoartele umanitare care vor fi realizate dupa rezolvarea acestor cazuri umanitare, care vor fi distribuite in mediul online si prin comunicate de presa.

 

 PE CINE POTI AJUTA

 

Ajuta o familie de batrani de 93 de ani sa aiba lemne de foc pentru aceasta iarna

1. Vei ajuta pentru cumpararea lemnelor de foc pentru o familie de batrani de 93 de ani, din comuna Tincova, jud. Caras Severin. Acestor batrani le-au fost furate de curand toate economiile din casa, nevand bani sa isi cumpere lemnele de pentru aceasta iarna. Batranii nu au pe nimeni care sa ii ajute si sunt neputinciosi. De asemenea, vor primi din partea noastra si pachete consistente cu alimente. Costul lemnelor se ridica la 1200 de lei.

 

Ajuta o familie de batrani care traiesc intr-o coliba sa aiba lemne de foc, o soba si 3 paturi

2. O familie de batrani traieste la limita saraciei intr-o coliba improvizata la marginea orasului Sebis, jud. Arad. Locuinta lor este facuta din scanduri si nu este izolata. Tavanul este doar dintr-un placaj, si acesta distrus de ploaie, pentru ca, la randul lui acoperisul este improvizat si ploua in coliba. Dorm pe niste paturi improvizate cu scanduri, peste care au pus multe haine. Nu au nici soba buna pentru foc. Au o soba veche, sparta si care afuma. Placajul tavanului este negru de fum. Au nevoie de o soba care sa tina caldura. Nu au nici lemne de foc. Nu au bani sa isi cumpere pentru ca nu au pensie decat un ajutor social. Nu au voie sa taie lemne de foc din padure asa ca aduna cu magarul la caruta resturi de lemne de unde apuca. Lemnele vor costa 1200 de lei, soba 1000 de lei, 3 paturi 1000 de lei, izolarea tavanului 300 de lei. Total 3500 de lei.

 

Ajuta o mama singura cu un copil grav bolnav sa aiba lemne de foc si o soba de Sarbatori

3. O mama singura cu un copil grav bolnav are nevoie de o soba si lemne de foc pentru aceasta iarna. Mama aceasta a trait in anul acesta o tragedie. Ia murit un baiat la doar 13 ani in timp ce se juca in blocurile dezafectate din oras, cazand in cap de la etajul doi. Drama acestei mame continua, pentru ca, al doilea baiat, Catalin, sufera de o boala cumplita la rinichi si face dializa de 3 ori pe saptamana. Daca intr-un timp scurt nu va gasi un donator compatibil de rinichi, nu are sansa sa traiasca. Familia aceasta traieste la limita saraciei, pentru ca toate veniturile se duc pe medicamente si alimentatia scumpa si speciala pentru Catalin. Mama este nevoita sa caute si sa vanda fier vechi pentru a mai face un ban in plus. Aceasta familie nu are lemne de foc si nici o soba buna pentru caldura. Primesc lemne de foc de la vecinii care cunosc situatia lor si le este mila. De curand au primit un cuptor, dar afuma si este spart, mama fiind nevoita sa il lipseasca cu gips ca sa nu mai iasa fumul in casa. Aceasta familie are nevoie de lemne de foc si de o soba buna pentru caldura si gatit pentru aceasta iarna. Lemnele vor costa 1200 de lei iar o soba 1000 de lei. In total este nevoie de 2200 de lei.

 

 

Salveaza viata unei mame de 36 de ani cu doi copii, grav bolnava

4. Oana Speranta Stoica sufera de una dintre cele mai cumplite boli, epidermaliza buloasa distrofica, care ii provoaca rani deschise pe tot corpul care nu se vor mai videca niciodata. Acesta rani sunt extrem de dureroase fiind carne deschisa. Pentru a suporta durerile, in fiecare zi ia calmante. Are o pensie de 290 de lei, dar medicamentele, calmantele, pansamentele si cremele o costa lunar peste 1600 de lei. Asociatia noastra a preluat acest caz dramatic si dorim sa o ajutam sa isi poate procura cele de mai sus pentru un an de zile. Costul lunar al tratamentului este de 1600 de lei.

 

 

Ajuta 4 fetite orfane de ambii parinti sa aiba lemne de foc pentru aceasta iarna

5. Alina, Giorgiana, Andreea si Elena sunt 4 surori care au ramas orfane de ambii parinti. Dupa moartea parintilor lor, acestea trebuiau sa ajunga la diferite orfelinate de copii in functie de varsta lor. Insa, acestea au fost adoptate de Valentin Horga si mama lui pentru a le putea creste impreuna in comuna Sepreus, jud. Arad. In urma cu doi ani, asociatia noastra le-a amenajat acestor fetite orfane o locuinta cu toate conditiile necesare. Familia adoptiva se straduieste sa le ofere tot ceea ce acestea au nevoie, insa, uneori nevoile depasesc posibilitatile celor care au grija de ele. O astfel de situatie este acum, cand lemnele de foc sunt pe terminate. Facem un apel la toti cei care le pot sprijini cu lemne de foc sau cu fonduri pentru cumpararea lemnelor de foc aceste 4 fetite surori orfane de ambii parinti. Costul unei masini de lemne in zona, se ridica la 1300-1500 de lei.

 

 

O bunicuta care isi creste singura nepotelul are nevoie urgenta de lemne de foc

6. Doamna Paraschiva este din comuna Lapusnicul Mare, jud. Caras Severin. Aceasta este o bunicuta care isi creste singura de mic nepotelul. Este o femeie harnica: creste oi, isi cultiva gradina, lucreaza cu ziua prin sat, etc. Din pacate nu are pensie decat un ajutor social de 142 de lei. Nu isi permite sa isi cumpere lemne de foc, si zilnic si le aduce in spate din padure. Pana acum, an de an, cu ajutorul sponsorilor nostri am reusit sa ii cumparam lemnele de foc necesare pentru iarna. In anul acesta cand am ajuns la ea, am gasit-o taind un nuc, primit de la cineva din sat pentru foc. Este nevoie de 1 200 de lei pentru ai putea cumpara lemnele de foc pentru aceasta iarna.

 

 

 

O familie de orfani din Craiova au nevoie de o soba si lemne de foc

7. Mircea si sotia sa au fost parasiti de parinti si lasati la casa de copii. Acolo au indurat multe batai si umilite. La casa de copii s-au cunoscut si cand au crescut s-au casatorit. Au lucrat in Craiova in tricotaje si au stat pe chirie. Dupa ce nu au mai vut loc de munca si nu si-au mai putut plati chiria, au gasit un spatiu dezafectat folosit de paznici si si-au improvizat o coliba. Traiesc in aceasta coliba de aproape 15 ani, pe malul apei Amaradia, care trece pe langa combinatul din Craiova. Din cauza conditiilor de locuit Mircea este grav bolnav. Coliba are acoperisul improvizat si este de multe ori luat de vant. Pe jos au nisip si este foarte multa igrasie. Aceasta familie are nevoie urgenta de o soba si de lemne de foc. Lemnele vor costa 1200 de lei si soba 1000 de lei. In total 2200 de lei.

 

Ajuta-l pe domnul Ghergar, un batran de 83 de ani neputincios sa aiba lemne de foc pentru aceasta iarna

8. Domnul Ghergar si sotia lui este in atentia noastra din 2007, cand le-am amenajat locuinta. De atunci, an de an au primit din partea noastra lemne de foc, o soba si alimente. Intre timp sotia domnului Ghergar a murit si a ramas singur. Are o pensie mica din care nu reuseste sa isi acopere nevoile cu medicamente si hrana, pentru ca sa ramana suficienti bani sa isi poata cumpara si lemne de foc pentru toata iarna. De aceea, ne dorim din toata inima sa il ajutam cu lemne de foc si pentru aceasta iarna. Lemnele de foc, taiatul lor si depozitatul lor ne va costa 1200 de lei. Acesta locuieste in satul Vidra, comuna Varfurile, jud. Arad.

 

O mama singura cu 4 copii are nevoie urgenta de lemne de foc pentru iarna

9. Doamna Adriana este din orasul Oravita, jud. Caras Severin. A fost parasita de sotul ei si isi creste singura cei 4 copii. Nu are loc de munca, munceste ocazional facand curatenie pe scarile de bloc. De cele mai multe ori manaca la cantina din oras. Veniturile acestei familii sunt: ajutorul social si alocatia copiilor. Asociatia noastra a ajutat acesti copii cu rechizite scolare, iar anul trecut le-am cumparat lemne de foc si o soba noua. Anul acesta situatia lor este critica pentru ca nu au bani sa isi cumpere lemne de foc si risca sa ramana in fric. Locuiesc intr-un bloc din beton foarte friguros si au inceput sa isi faca foc cu restul de lemne pe care le primeste sau le aduna de unde poate. Facem un apel la cei care pot si doresc, sa nu lasam aceesti copii sa ramana in frig ci sa le cumparam lemnele de foc. Costul lemnelor se ridica la 1200 de lei.

 

Ajuta o familie saraca de frati penticostali cu 5 copii sa aiba o vaca de Sarbatori pentru o sursa de hrana si de venit

10. Familia Crisan este din localitatea Varadia de Mures, jud. Arad. Este o familie saraca cu 5 copii care doresc sa munceasca. In zona (pe Valea Muresului), locurile de munca sunt foarte putine si cativa ani au trait numai din ajutorul social. Doi dintre copii sunt la liceu in Arad, iar parintii fac eforturi mari pentru ai intretine la liceu. Familia Crisan pune foarte mare accent pe educatia copiilor lor si isi doresc ca toti copii sa termine scoala si o facultate. Zona este prielnica crescutului de animale. Au un cal, dar vor mai mult, vor sa munceasca. Intre timp, cu ajutorul unui sponsor au primit prin asociatia noastra si 2 capre de care s-au bucurat foarte mult. Isi doresc o vaca pentru lapte, care sa le fie o sursa de hrana si de ce nu, si de venit. Este genul de familie cu energie, cu potential, cu dorinta de a munci dar care au nevoie de un ,,impuls” pentru a se dezvolta. Visul lor este sa aiba o vaca. Au hrana pregatita pentru iarna, au grajd, au tot ce este nevoie. Vor sa munceasca! Exista cineva care sa ii ajute sa aiba o vaca? Pretul unei vaci in zona este intre 3000-4000 de lei, depinde de cantitatea de lapte pe care o da pe zi. Facem un apel, la toti cei care poti si doresc sa ajute aceasta familie, sa o faca cu incredere, sa ii ajute sa iasa din saracie!

 

Pentru alte detalii suplimentare ne puteti contacta la adresa de emai: [email protected] sau telefon: 0749 402 098

 

Cu respect

Echipa Slujire Crestina

www.slujirecrestina.ro


Știre preluată de pe www.slujirecrestina.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni