Tată, proslăvește Numele Tău! – știri despre misiune - familia Dubei
Adăugată de wycliffe.romania in 06/11/2015, citită de 1.614 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Tată, proslăvește Numele Tău! – știri despre misiune - familia Dubei

„…Tată, proslăveşte Numele Tău!” Şi din cer, s-a auzit un glas, care zicea: „L-am proslăvit, şi-l voi mai proslăvi!” Ioan 12:28

Glorificarea lui Dumnezeu este probabil cel mai înalt scop al planului și lucrării lui Dumnezeu în lume. Dacă vrem să fim în pas cu Dumnezeu, trebuie să adoptăm scopul Lui și să-l împlinim. Numele lui Dumnezeu să fie slăvit în toate popoarele și limbile lumii. Ca parte din parteneriatul meu cu Wycliffe Africa de Sud, voi ajuta la începerea traducerii orale a Scripturii în limba Tonga din Zimbabwe. Planul este să călătoresc în perioada 24 noiembrie – 6 decembrie. Am trimis documentele pentru viză la ambasada Zimbabwe din Germania. Rugati-vă pentru uși deschise și voia Domnului să se facă. Rugați-vă și pentru pregătirile pentru atelierul planificat. De asemenea, pentru un sistem de traducere stabil care să poată fi condus pe plan local.

Am început deja să lucrăm cu echipa Wycliffe România. Mă pregătesc și planific să dezvolt lucrarea de parteneriate, promovarea lucrării de traducere a Bibliei, și recrutare de misionari. Am început să ajut o familie în procesul de aderare, care se simt chemați să slujească în Papua Noua Guinee. De asemenea vrem să întărim relațiile cu misionarii de pe teren care întâmpină diferite provocări. Unii dintre ei trec prin criză financiară. Rugați-vă pentru putere și biruință în lucrarea lor de traducere a Bibliei. Maria va participa la un curs de pregătire în Germania în domeniul Resurse Umane, în prima săptămână din noiembrie. Ea va ajuta la birou cu procesul de aderare, și cu grija pentru misionari.

Suntem încă în perioada de acomodare la viața și lucrarea din țară; am închiriat un apartament și încercăm să-l facem să arate ca acasă. După zece ani în Africa, ne-am mutat la Oradea, un oraș necunoscut pentru noi, unde nu cunoaștem pe nimeni în afară de cei patru colegi de la organizație, și ne simțim din nou străini, de data asta la noi în țară. Punem din nou întrebări de bază cum ar fi, de unde cumpărăm ce ne trebuie, este un preț bun, unde este poșta, banca, biserica, spitalul… Copiii noștri au lipsuri și mai mari, nu înțeleg tot ce zic profesorii sau colegii. Ei au făcut istoria și geografia Africii, care e o altă lume pentru ei. De aceea au nevoie de ore suplimentare. Rugați-vă pentru o acomodare rapidă și pentru prieteni apropiați.
Am vizitat multe biserici în oraș, și mai sunt încă multe altele, încercând să găsim una de care să ne alipim, ceea ce nu este ușor după atâta timp petrecut în cultura africană. Vizitând bisericile mă gândesc și mă rog cum am putea să le ajutăm să se implice în lucrarea de traducere a Bibliei. Dumnezeu a binecuvântat mult Oradea și întreaga Românie, acum avem multe biserici și mulți credincioși care ar putea grăbi traducerea Bibliei și cunoașterea lui Dumnezeu în popoarele care încă rătăcesc în întuneric și minciună…

Iarna se apropie cu pași repezi, ceea ce noi nu am mai experimentat de mulți ani. De aceea ne pregătim să o întâmpinăm, cumpărând haine, încălțăminte, plapume, și să ne asigurăm că apartamentul va fi cald. Așa că iarna vine cu cheltuieli mai mari pentru unul venit din Africa! La sfârșitul săptămânii mai mergem pe la părinții Mariei să-i ajutăm cu lucrul la țară. Tată, proslăvește-ți Numele prin noi!

Mulțumim Domnului pentru:

  • oportunitatea de a ajuta poporul Tonga;
  • privilegiul de a sluji misiunii cu Wycliffe România;
  • apartamentul pe care l-am închiriat;
  • școala bună a copiilor;
  • susținătorii noștri credincioși;
  • colegii dedicați de la Wycliffe România;
  • ajutor în perioada de tranziție.

Motive de rugăciuni:

  • continuați să vă rugați pentru perioada de tranziție;
  • primirea vizei pentru Zimbabwe, pregătiri și călătorii;
  • călăuzire în noile roluri pentru extinderea lucrării de traducere a Bibliei;
  • sănătate pentru părinții noștri;
  • dezvoltarea de noi relații de prietenie puternice și de durată;
  • găsirea unei biserici potrivite.
Misionarii dumneavoastră,
Ruben, Maria, Miriam si Levi Dubei, misionari Wycliffe România

Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni