Toate neamurile și limbile în sudul Africii – familia Dubei
Adăugată de wycliffe.romania in 09/07/2015, citită de 2.666 ori
Autor: Wycliffe, Categorie: Misiune
Toate neamurile și limbile în sudul Africii – familia Dubei

Evanghelia avansează către neamurile de la marginile pământului. Dumnezeu dorește să se identifice cu ei, și să-i câștige comunicând cu ei în limbile lor. În sudul Africii sunt aproximativ 110 triburi care încă așteaptă Cuvântul vieții în limba lor maternă. Vă mulțumim că sunteți implicați împreună cu noi în ducerea Cuvântului până la ei. Avem planuri de a începe proiecte noi la sfârșitul acestui an și în anul viitor în Zimbabwe, Namibia, Zambia, și Botswana, iar eu trebuie să îi ajut să înceapă traducerea orală a Scripturii. Rugați-vă pentru ajutorul Domnului, protecție în călătorii și obținerea vizelor.

În perioada 18-28 mai, am avut întâlniri strategice cu două proiecte din Botswana (Naro, și //Gana & /Gui). Am schimbat strategia de lucru pentru creșterea implicării pe plan local și pentru o producție mai rapidă. Traducătorii orali lucrează zilnic între ei în satele lor, iar lucrarea lor este înregistrată și verificată de două ori pe lună. Rugați-vă pentru înțelepciune și determinare pentru lucrători. Procesul traducerii orale este următorul: traducere orală de pasaje scurte folosind Biblia în Setswana sau Engleză, memorarea corectă a pasajului, descoperirea adevărurilor prin întrebări și discuții, testarea în sat prin împărtășirea pasajului și discuții, înregistrare, verificarea consultantului, și finalizarea pasajului ca și Scriptură standard.

De pe 12 iunie suntem în România vizitând familiile și Bisericile noastre. Până acum am prezentat lucrarea făcută și am împărtășit Cuvântul Domnului în șapte Biserici deja. Fiecare duminică este deja programată, cu întâlniri și în timpul săptămânii, până pe 10 august când ne întoarcem în Africa de Sud.  Detalii aici

România are mare potenţial pentru misiune, fiind printre ţările cu cele mai multe biserici din Europa de est şi cu mulţi tineri credincioşi Domnului. Dacă sunteţi interesaţi în misiune sau doriți informaţii despre traducerea Bibliei, contactaţi Wycliffe România.


Știre preluată de pe wycliffe.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni