Înțelegerea vremurilor - 11-17 mai 2015 - Săptămâna tematică la Alfa Omega TV
Adăugată de Mada_O in 12/05/2015, citită de 1.763 ori
Autor: Sorin Petan, Categorie: Diverse
Înțelegerea vremurilor - 11-17 mai 2015 - Săptămâna tematică la Alfa Omega TV

…fiii lui Isahar, care se pricepeau în înţelegerea vremurilor şi ştiau ce trebuia să facă Israel…(1 Cron. 12:32) 


Lumea de azi e turbulentă. Auzim de războaie și vești de războaie, revoluții, masacre, și știrile se succed amețitor. Suntem departe de pacea dorită, chiar și în Europa trecută prin două războaie mondiale. La est, la granițele noastre, dă târcoale războiul, și dacă lucrurile ar escala, am fi pe prima linie a confruntării NATO-Rusia. La sud, țările din Orientul Mijlociu și Nordul Africii încă își revin din convulsiile Primăverii Arabe. Întreaga regiune de dincolo de Mediterană este prinsă între trecut, reprezentat de naționalism si un islam moderat, și noul val islamist radical. În unele țări încă rezistă regimurile autoritare din trecut, altele au decăzut în disoluție internă, iar în altele ia naștere o ideologie radicală, militantă și periculoasă.

Ne confruntăm cu amenințarea teroristă inclusiv pe teritoriul nostru. Ca aliat al NATO, cu trupe în Irak și Afghanistan, România reprezintă “un stat cruciat” în ochii fundamentaliștilor islamici. Nu e o intâmplare că, în aprilie 2015, România a expulzat 7 cetățeni străini pentru activități islamiste.

Suntem însă la curent cu ce înseamnă islamul radical? Știm oare ce ideologie animează mii de luptători ai Statului Islamic să comită fapte respingătoare, decapitări, incendieri, crucificări și distrugeri de monumente istorice? Este Islamul o religie a păcii sau a războiului? Există musulmani moderați ce se opun radicalilor, și dacă da, ce înseamnă asta? Mulți europeni se tem de imigranții musulmani și îi disprețuiesc, este acest lucru normal?

Dincolo de Siria și Irak, de ce Turcia, stat secular de aproape un secol, se apropie tot mai mult de fundamentalism în ultimii câțiva ani? Acordul recent încheiat cu Iranul cu privire la programul nuclear poate deschide perspectiva obținerii armei atomice de către regimul de la Teheran, caz în care un război în regiune devine inevitabil. Care este rolul Rusiei și al Americii, cele două superputeri, în acest amestec exploziv? Dar al UE? Ce va face Israelul? Si care este miza unui război în Orientul Mijlociu pentru glob, pentru Romania, si pentru noi, crestinii?

Chiar dacă atenția noastră este mai degrabă focalizată pe Ucraina și Rusia, Orientul Mijlociu este focarul cel mai fierbinte al globului, si Biblia ne asigura ca el va ramane asa.

Orientul Mijlociu este locul unde se întâlnesc concomitent mai multe forțe: proiectul Drumul Mătăsii al chinezilor pentru un culoar economic și de influență înspre Europa trecând prin Orientul Mijlociu, Statul Islamic ce își dorește instaurarea unui califat uriaș, interesele Occidentului în regiune și influența resuscitată a Rusiei. Petrolul, sursă ieftină de energie, se află preponderent în Orientul Mijlociu, și a fost la baza transformării complete a regiunii în ultimile decade. Numeroasele războaie, tulburări și evenimente recente fac petrolul ușor de asociat cu acel vin care amețește toate națiunile pământului (Apoc. 17-18).

Dincolo de planurile omului, cea mai importantă întrebare este: Care este planul lui Dumnezeu cu această regiune, și de ce ar trebui să ne intereseze? Răspunsul îl putem găsi în Scripturi: Voi strânge pe toate neamurile şi le voi coborî în valea lui Iosafat. Acolo, Mă voi judeca cu ele pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea... Acolo voi şedea să judec toate neamurile dimprejur. (Ioel 3:2, 12)

În această săptămână, Alfa Omega TV va difuza programe încărcate de profunzime care să vă ajute să înțelegeți miza spirituală a tensiunilor din Orientul Mijlociu, să descifrați profeții străvechi în lumina evenimentelor moderne, să vedeți cum istoria scrisă de Dumnezeu se împlinește înaintea ochilor noștri. Vă provocăm să descoperiți miza orașului Ierusalim și al celui de-al treilea templu evreiesc, a programului nuclear iranian, precum și să înțelegem împreună ce spune Biblia despre Sfîrșitul vremurilor.

Va provocăm de asemenea să te rogi pentru întregul Orient Mijlociu, pentru Israel, pentru palestinieni, pentru națiunile arabe, Iran și Turcia, pentru marile puteri ce acționează în regiune. Să ne rugăm pentru creștinii ce suferă persecuții grele în regiune. Să ne rugăm pentru evrei să își pună speranța în Isus ca Mesia. Să binecuvântăm pe musulmani și să cerem să Îl întâlnească pe Issa nu doar ca profet, ci ca Domn. Să ne rugăm și ca românii să fie un agent al binecuvântării și al răspândirii veștilor bune ale Evangheliei în această zonă.

Daniel 11 scrie despre cei ce trăiesc vremurile din urmă: “aceia din popor care vor cunoaște pe Dumnezeul lor vor rămâne tari și vor face mari isprăvi”. Să fim gata să-L cunoaștem pe Dumnezeu, să înțelegem vremurile in care traim, și să fim pregătiți pentru ceea ce va veni.

În săptămâna 11-17 mai 2015, te provocăm să înțelegi vremea în care ne aflăm și să te pregătești pentru viitorul care vine, la Alfa Omega TV.

Mai multe informatii la http://alfaomega.tv/intelegereavremurilor

 

 

 


Știre preluată de pe www.alfaomega.tv
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni