Mezei Ödön este noul pastor al Bisericii Baptiste Maghiare din Salonta
Adăugată de sorinpetrache in 26/04/2015, citită de 1.513 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Mezei Ödön este noul pastor al Bisericii Baptiste Maghiare din Salonta

Bucuria continuității în slujire îngemănată cu bucuria unui nou început au marcat Duminică, 26 aprilie, sărbătoarea comunității creștinilor baptiști bihoreni și, în mod special a creștinilor baptiști maghiari și români din zona Salonta. Biserica baptistă maghiară din Salonta, parte a Convenției Baptiste Maghiare din cadrul Cultului Creștin Baptist din România – Uniunea Bisericilor Creștine baptiste din România a organizat, în cadrul serviciului divin de dimineață, ordinarea ca pastor a fratelui Mezei Ödön.

Alături de creștinii baptiști maghiari din Salonta și din Tinca, au răspuns chemării la părtășie creștină spre lauda și slava lui Dumnezeu, baptiștii maghiari și români din Oradea, Zerind, Zalău, Odorheiul Secuiesc, din mai multe localități bihorene și din Ungaria, dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene, alături de primarul orașului Salonta, ing. Török László.

Pastorii  Pardi Félix din Zalău (președintele Convenției Baptiste Maghiare din Ardeal), Budai Lajos (Odorheiul Secuiesc), Giorgiov Adrián (Oradea), János Csaba (Zerind), alături de Kovács Gyula (pastorul senior al Bisericii baptiste maghiare din Salonta, pensionat) și de Florin Cociubei (pastorul Bisericii baptiste române din Salonta) au mulțumit lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă prin care binecuvântează de peste 140 de ani Casa de Rugăciune - Biserica creștinilor maghiari din Salonta.

Mezei Ödön, pastorul ordinat al Bisericii baptiste maghiare din Salonta a mulțumit lui Dumnezeu pentru jertfa biruitoare a Fiului Său Isus Hristos care, în lumina Învierii Sale și prin lucrarea Duhului Sfânt poartă în unitate adunarea răscumpăraților Săi din Salonta. Pastorul Mezei Ödön a mulțumit bisericii locale pentru încrederea acordată prin ordinarea sa și l-a rugat pe Dumnezeu să întărească prin roade sfinte și binecuvântate lucrarea Evangheliei Sale „în care, maghiari și români laolată, suntem mădularele unui singur trup - Biserica Domnului”.

Potrivit izvoarelor istorice ale Cultului Creștin Baptist din România, în Transilvania, credința baptistă a pătruns prin activitatea unor misionari germani și maghiari. În anul 1874 s-a înființat o Biserică baptistă maghiară în localitatea Salonta din județul Bihor, iar 12 ani mai târziu a fost înființată prima Biserică baptistă română (anul 1886, în localitatea bihoreană Cheșa). Bisericile baptiste s-au răspândit cu rapiditate în Bihor, în zona Aradului și zona podișului Someșan, iar apoi în toată țara. În prezent, Convenția Baptistă Maghiară din cadrul Cultului Creștin Baptist din România numără 230 de biserici răspândite în 16 județe ale țării.

Sorin Petrache


Știre preluată de pe www.confluente.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni