CONTINUITATE ȘI UNITATE ÎN SLUJIRE
Adăugată de sorinpetrache in 04/04/2015, citită de 2.040 ori
Autor: Petrache Sorin, Categorie: Diverse
CONTINUITATE ȘI UNITATE ÎN SLUJIRE

Biserica creștină baptistă „Emanuel” din Oradea a găzduit sâmbătă, 4 aprilie 2015, Adunarea Generală Electivă a Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Oradea (C.B.C.B.O) care reunește delegații de electori din cele peste 200 de biserici din Bihor, Satu Mare și Sălaj. Prin vot deschis a fost ales Bordul executiv al C.B.C.B.O pentru următorii patru ani iar prin vot secret au fost aleși membrii Comitetului C.B.C.B.O.

Potrivit votului unanim exprimat de electori în Adunarea Generală a C.B.C.B.O au fost aleși în Bordul executiv pastorii: Petru Vidu (președinte), Alin Faur (secretar), Dorin Hnatiuc (vicepreședinte, responsabil cu educația biblică), Mihai Micula (vicepreședinte, responsabil cu misiunea creștină) și Dan Faina (vicepreședinte, responsabil cu activitatea pastorală). Pentru același mandat al următorilor patru ani au fost aleși prin votul secret exprimat de cei 194 electori și cei zece membri ai Comitetului C.B.C.B.O, pastorii: Viorel Ile, Adrian Mateaș, Constantin Petruș, Remus Oanță, Ștefan Iluțan, Beniamin Pinca, Petrică Creț, Dan Suciu, Liviu Pop și Ioan Gliță.

Lucrările Adunării Generale Elective au fost marcate de momente deosebite întărite prin rugăciunile de mulțumire ale pastorilor delegați. Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, prin vocea directorului Iosif-Viorel Curta a mulțumit lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de binecuvântare. Daniel Burtic, directorul Radio Vocea Evangheliei a mulțumit Domnului pentru biruința lucrării misionare creștine care, după 20 de ani de slujire pe calea undelor, duce mai departe Cuvântul Evangheliei. Prin rectorul său, Paul Negruț, Universitatea Emanuel din Oradea aduce slavă și mulțumire Dumnezeului cel viu pentru călăuzirea oferită ca har de binecuvântare în cei 25 de ani de activitate, timp în care peste 2.500 de tineri absolvenți au răspuns cu bucurie chemării Domnului în slujirea misionară creștină din 39 de țări.

Cuvântul Sfintei Scripturi a fost predicat de pastorul Bisericii Emanuel din Oradea, Paul Negruț care, călăuzit de mesajul lui Dumnezeu din Evanghelia după Matei (20:20-28) și din Epistola lui Pavel către Filipeni (2:1-11) i-a îndemnat pe toți slujitorii Domnului ca, în unitate, smerenie și respect reciproc, să urmeze exemplul de viață al Mântuitorului nostru Isus Hristos care „El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor”.

Creștinii baptiști din zona Salonta au fost reprezentați la lucrările Adunării Generale Elective a Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Oradea de o delegație de electori formată din Ioan Marișcaș, Mihai Cociubei (Bisericile din Ianoșda, Homorog, Mărțihaz, Ghiorac), Florin Cociubei (Bisericile „Betel” din Salonta și „Credința” din Mădăras) și Ionel Miheș. Profesorul de religie baptistă de la C.N. „Teodor Neș” din Salonta, Petrică Creț (Biserica baptistă din Micherechi, Ungaria) a fost reconfirmat prin vot secret în Comitetul C.B.C.B Oradea.

Sorin Petrache


Știre preluată de pe www.confluente.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni