Creata pentru cer, nascuta dupa Cortina de Fier
Adăugată de gabriela_esty in 06/11/2014, citită de 2.110 ori
Autor: Gabriela Turculetu, Categorie: Recenzii cărți

"Comunismul era sinistru, dar Dumnezeu era la fel de bun cu noi acolo, ca si cu ceilali, dincolode Cortina de Fier. La noi natura era mai curata iar cerul era de multe ori senin. Iar in modestia in care traiam, aveam loc pentru multe alte daruri pe care Dumnezeu le are pregatite pentru fiecare din noi.

...

Comunistii erau ca niste lei cu gurile inchise. Noi eram condusi de Pastorul cel Bun "la pasuni si ape de odihna". Paharul binecuvantarilor se revarsa, iar noi traiam indestulati, pentru ca noi si comunismul traiam in lumi diferite. Singura coincidenta era aceea ca eram contemporani. Ne vedeam pe strada si ne salutam, dar acolo se sfarsea colaborarea noastra. Ei nu aveau nimic in noi, iar noi nu aveam nimic sa le cerem. Totul in inimile noastre era doar armonie si cant."

Volumul pe care l-am intitulat "Creata pentru cer, nascuta dupa Cortina de Fier"este o carte de amintiri care prezinta societatea romaneasca comunista vazuta prin ochii unui copil. Cartea este ca un mozaic de intamplari si descrieri. Povestirile surprind diferite aspecte ale realitatii traite in vremea comunismului in anii 70-80, cuprinzand aspecte ale vietii de zi cu zi din care nu lipsesc familia credincioasa, fratii care Il urmau pe Hristos prin viscolul ateist, minunile marete ale lui Dumnezeu infaptuite cu oameni simpli dar credinciosi, dar si intamplari din taberele scolare si din activitatile de cunoastere a tarii noastre, pe care atunci eram invatati sa o numim "Patria noastra."

Pentru mai multe detalii ma puteti contacta la adresa de email: [email protected].

Autoarea

 

 


Știre preluată de pe www.librariascriitorilor.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni