Biserica baptistă „Providența” din Tulca - O națiune supusă lui Dumnezeu
Adăugată de sorinpetrache in 29/10/2014, citită de 1.872 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
Biserica baptistă „Providența” din Tulca - O națiune supusă lui Dumnezeu

Biserica baptistă „Providența” din Tulca trăiește vremuri de înviorare duhovnicească sub binecuvântarea jertfei Domnului Isus Hristos. În ultimele patru luni, 11 suflete au fost adăugate la Biserica Domnului prin mărturisirea lui Dumnezeu – Tată, Fiu și Duh Sfânt, dintr-un cuget curat, ca împlinitor al vieții veșnice.

La ceasul cinei, Domnul Isus Hristos a trimis pe robul său să spună celor poftiţi: „Veniţi, căci iată că toate sunt gata”. (Luca 14:17) Domnul Isus Hristos le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit”. (Marcu 16:15-16)

În împlinirea chemării și trimiterii divine s-a desăvârșit și botezul nou-testamentar din 29 iunie când, datorită jertfei Mântuitorului Isus Hristos de pe Calvar, Estera Bora, George Roman, Alex Cotrău, Alex Ghiuruțan, Viorica Andor și Floare Bulzan, i-au mărturisit lui Dumnezeu, din toată inima, dragoste și slujire veșnică.

În 14 septembrie, un nou botez nou-testamentar sub călăuzirea Duhului Sfânt și în slujirea pastorilor Gheorghe Chişe și Ionică Cotrău, împreună cu fr. prof. Iulian Necea a adăugat la turma Bunului Păstor alte două suflete, pe frații în Cristos – Petru Bojoni și Traian Damșe.

Duminică, 26 octombrie, Sărbătoarea Recunoștinței pregătită în detaliu de întreaga suflare a Bisericii baptiste „Providența” din Tulca a fost desăvârșită și printr-un botez nou-testamentar păstorit de frații Teofil Cotrău, Gili Indrie, Ionică Cotrău, Ghiță Chișe, alături de fr. prof. Iulian Necea, prilej cu care sufletul colectiv al Bisericii Domnului a mulțumit lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă, pentru binefaceri și încercări, pentru adăugarea la numărul membrilor bisericii a tinerilor Dora Zimbru, Dorita Puștea și Răzvan Puștea. Astfel, timp de 120 ani, sub providența lui Dumnezeu, Biserica baptistă din Tulca ajunsă astăzi la peste 350 de membri, își împlinește misiunea biblică: „Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru!”

„Alături de învățătura Sfintei Scripturi a Vechiului și Noului Testament – Biblia, ofer cititorilor publicației dumneavoastră o frază memorabilă rostită în istorie de Ronald Reagan: „Atunci când vom uita că noi suntem o națiune supusă lui Dumnezeu, vom deveni o națiune supusă oricui”- ne-a declarat Gheorghe Chișe, pastorul Bisericii baptiste din comuna Tulca, județul Bihor.

Sorin PETRACHE


Știre preluată de pe www.confluente.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni