Manifest Impotriva Sinuciderii
Adăugată de asculta.ro in 19/11/2013, citită de 1.545 ori
Autor: Claudiu Lulciuc, Categorie: Diverse
Manifest Impotriva Sinuciderii

            Nu exista solutie matematica pentru o viata incarcata de durere. Nu exista formula magica. Si totusi...

             Sinuciderea este probabil cel mai dureros subiect deoarece este posibil ca persoane dragi noua sa fi apelat la ea. Acest manifest nu este pentru ei si nici pentru cei care au ramas in urma lor. Regrete eterne! “Manifest Impotriva Sinuciderii” este adresat celor care sunt in viata, celor care cred ca sinuciderea este o evadare...

            Dragul meu, este normal sa simti durerea. Iar atunci cand ea creste, este normal sa simti ca nu mai rezisti. Pentru aceste momente grele nu iti voi da solutii umaniste – intrucat amandoi putem vedea limpede ca degeaba iti spun: “Crede in tine!”. Nu-ti voi da vreo reteta. In clipele sau anii de crancena durere se-ntampla ca si cele mai bune sfaturi sa devina insuportabile. Aceasta nu inseamna ca ele nu pot fi foarte bine venite. In momentele grele te-ajuta doar ceea ce ai invatat, ceea ce ai devenit si cei ce te iubesc (nu uita de Dumnezeu).

Ma voi apropia de durerea ta cu doua ganduri.

1.         Vorbim desre un manifest impotriva sinuciderii pentru ca atunci cand cineva recurge la ea problemele cresc enorm de mult. Asemenea alcoolului si drogurilor, cel ce apeleaza la sinucidere nu scapa, ci se nenoroceste... Sinuciderea este cu mult mai grava – fapta nu mai poate fi schimbata. Este ireversibila. Atunci cand pui mana pe alcool, problemele nici nu se rezolva si nici nu uiti: pe langa toate problemele tale ai mai adaugat cel putin una – alcoolul (cei ce au fost alcoolici sau au avut pe cineva in familie stiu ce inseamna). Atunci cand cineva se sinucide, tocmai a inchis usa pe vecie.  S-a nenorocit pe sine si pe cei cei ce ii lasa in urma. Omul se-ndreapta spre un mare necunoscut – complet nepregatit. Moartea nu-i o tacere, ea este pragul catre vesnicie – aici nimic nu se mai poate schimba si nici nu se poate evada...

Stiu ca in aceste momente nu te mai intereseaza nici esecul tau, nici durerea celorlalti si nici faptul ca Dumnezeu inca te mai iubeste... Vrei doar sa scapi de durerea ta. Dar oare ti-ai luat vreodata in calcul ca in urma sinuciderii vei da peste dureri mult mai mari?

2.         Viata este frumoasa – sunt ultimele cuvinte pe care ai mai vrut sa le auzi. Stiu. Dar adevarul ramane: viata este frumoasa. Ea este frumoasa intrinsec si pentru faptul ca ea pregateste vesnicia. Nu spun ca viata ta este frumoasa – poate ca e oribila... Dar viata ta ramane valoroasa si frumoasa pentru ca iti ofera sansa unei vesnicii minunate. Adu-ti aminte ca pentru aceasta mantuitorul Isus Hristos a murit in chinuri grele purtand mizeria veacurilor de pacate. A facut lucrul acesta pentru ca sa-ti ofere tie imparatia Sa: RAIUL. Nu-L refuza, nici neglija. Intelege te rog ca nu un om te iubeste, ci insusi Dumnezeu. Intelege te rog ca poti avea parte de o vesnicie diferita de felul in care ti-a fost viata DOAR daca te vei opri din gandurile tale intunecate.

            Nu uita te rog ca ceea ce simti astazi nu va tine vesnic. Toate problemele se pot rezolva. Toate. Chair daca nu vezi soarele din cauza norilor, el exista si va straluci luminos si pentru tine. Amana orice gand intunecat. Stai de vorba cu cineva – nu este nevoie sa treci singur prin aceasta. Cauta ajutorul oamenilor care te iubesc. Cauta ajutorul intr-o comunitate crestina. Cauta ajutor la Dumnezeu. Mai roaga-te, mai rabda si mai lupta. Vei vedea in curand ca a meritat sa lupti si nu uita: suntem alaturi de tine – trebuie numai sa ne ceri ajutorul.

 

Este-un timp si este-o vreme,

Este-un Dumnezeu cu-o vrere,

Care va purta de grija

Si va spune: “Stop! Nu plange!”

*Info: aproximativ 1 mil. de persoane mor annual ca urmare a suicidului. Suicidul este a 2-a cauza a mortii in randul adolescentilor cu varste intre 15-19 ani iar statistica tentativelor de sinucidere este de 20x mai mare... (cf. WHO - http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/75166/1/9789241503570_eng.pdf)

Campania “Romania Altfel!”
Campanie initiata de www.asculta.ro

In colaborare cu:  www.resursecrestine.ro


Știre preluată de pe www.asculta.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni