O veste bună pentru Oradea anului 2012
Adăugată de sorinpetrache in 05/12/2012, citită de 2.441 ori
Autor: Sorin Petrache, Categorie: Diverse
O veste bună pentru Oradea anului 2012

”Cărturarii şi Fariseii, când L-au văzut mâncând cu vameşii şi cu păcătoşii, au zis ucenicilor Lui: De ce mănâncă El şi bea cu vameşii şi cu păcătoşii? Isus, când a auzit acest lucru, le-a zis: Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi”.

La chemarea Domnului Isus Hristos, descoperită în Evanghelia după Marcu (2:16-17) a Noului Testament din Sfânta Scriptură – Biblia, au răspuns câteva sute de medici, profesori, ingineri, polițiști și oameni de afaceri orădeni care au participat, începând de joi, 29 noiembrie, până duminică, 2 decembrie, la Programul de socializare propus de Asociația evanghelistică ”Luis Palau” din Anglia.

”Evenimentul din acest an a fost denumit generic ”O veste bună pentru Oradea anului 2012” și face parte din Proiectul european de evanghelizare Next Step (Următorul Pas). Întâlnirile de la Oradea s-au adresat medicilor, polițiștilor și oamenilor de afaceri interesați de cunoașterea în detaliu a Planului de Mântuire al omului de către Dumnezeu, prin Jertfa Fiului Său Isus Hristos”, ne-a declarat Daniel Rus, directorul pentru România al Asociației ”Luis Palau”.

Pe parcursul celor patru zile de întâlniri, membrii Asociației Polițiștilor Creștini (reprezentant Petrică Bohuș), ai Asociației Medicilor Creștini - Filiala Oradea și ai Asociației Oamenilor de Afaceri Creștini (coordonator Ioan Bogdan), împreună cu Biserica baptistă ”Harul” și Asociația ”Luis Palau” au invitat la dejun sau la o cină specială colegii de muncă, prietenii de familie sau vecinii pensionari din Oradea. În acest timp de părtășie, gazdele și musafirii au dezvoltat idei și opinii, au primit cu bucurie mesajul biblic al evanghelistului englez Craig Dean (foto dreapta) și au ascultat muzică în interpretarea tânărului talent timișorean Marcus Sucilea.

Cina cu medicii orădeni, organizată duminică seara la Restaurantul Transilvania de Asociația Medicilor Creștini – Filiala Oradea, împreună cu Biserica baptistă ”Harul”, sub coordonarea medicilor Rodica Galchiș, Moise Mateaș și a pastorului Pavel Badea (foto stânga), a adunat laolaltă peste 160 de medici cu diferite specializări. Doctorii au primit cu inima deschisă Cuvântul Scripturii vestit de evanghelistul Craig Dean și au apreciat la superlativ această inițiativă creștină. ”Este al doilea mare eveniment evanghelistic organizat în ultimii trei ani la Oradea de Asociația Luis Palau împreună cu Biserica Harul. Citind opiniile musafirilor din fluturașii-feedback, am remarcat că peste 60% dintre medicii prezenți la Cina de socializare de duminică seara au considerat înălțător și vibrant mesajul Sfintei Scripturi transmis prin evanghelistul Craig Dean, iar o mare parte dintre invitați a rostit Rugăciunea de pocăință. Următorul eveniment dorim să-l construim pentru studenții orădeni din facultățile laice. Pentru împlinirea acestui nou proiect, chem la părtășie în rugăcine, alături de biserică și de Asociația Luis Palau, pe toți studenții creștini din universitățile orădene”, ne-a declarat pastorul Pavel Badea.

Aurora Galchiș

Sorin Petrache

(Foto: PrincessPhoto.ro)


Știre preluată de pe www.crisana.ro
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Opțiuni